ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή την Ημέρα Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είναι ένας σύγχρονος φόρος τιμής, που αποτείνουν ευλαβικά οι Έλληνες όλης της Οικουμένης φωτίζοντας, κάθε χρόνο, ένα σκοτεινό, μαύρο, κεφάλαιο της ιστορίας μας.

Η συστηματική εξόντωση του ελληνικού στοιχείου από τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου από την κυβέρνηση των Νεότουρκων,  δεν έχει καταγραφεί απλώς στα ιστορικά βιβλία ως ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά αποτελεί κύριο συστατικό της συλλογικής μνήμης του λαού μας, ο οποίος κάθε χρόνο τέτοια μέρα οφείλει να σκύβει ευλαβικά το κεφάλι και να στοχάζεται.

Ειδικά στις μέρες μας, όπου καραβάνια προσφύγων βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, επηρεάζοντας ακόμα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες, οφείλουμε όλοι μας να ενθυμούμαστε τα ιστορικά εκείνα γεγονότα, που διαμόρφωσαν την εθνική μας ταυτότητα.

Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων εκείνων που βασανίστηκαν, που σφαγιάστηκαν και που οδηγήθηκαν σε ξεριζωμό. Οι Έλληνες δεν ξεχνούμε την ιστορία μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ