ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ· ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΑ!

«Από τις απατηλές υποσχέσεις του Ιανουάριου, προσγειωθήκαμε στον οδυνηρό συμβιβασμό του Σεπτεμβρίου», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε η κυβέρνηση,

απαριθμώντας μερικά από τα μέτρα που θα αναγκαστούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Ενδεικτικά, ο κ. Κέλλας σημείωσε «τη φορολογία ενοικίων με αυξημένο συντελεστή, τη φορολογία ανείσπρακτων ενοικίων, την είσπραξη ΕΝΦΙΑ από το 1ο ευρώ, όταν επί ΝΔ ήταν από τα 5 ευρώ, τις αλλαγές στο νόμο με τις 100 δόσεις, με τους μεγαλοφειλέτες να έχουν ξεχρεώσει με ένα πολύ μικρό αντίτιμο, ενώ οι μικροοφειλέτες βλέπουν πλέον τα επιτόκιά τους να αυξάνονται, την κατάργηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερήλικων και των παλιννοστούντων». Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε σε θέματα υγείας:

«Μεγαλύτερη υποβάθμιση από αυτή που υπέστη το υπουργείο Υγείας το πρώτο 8μηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον κ. Κουρουμπλή, δεν έχει υπάρξει ξανά. Ο τότε υπουργός έκανε πίσω σε τόσα θέματα, ακυρώνοντας ουσιαστικά τον ίδιο του τον εαυτό. Ενδεικτικά: Καθεστώς συνταγογράφησης και με εμπορική ονομασία, όχι μόνο δραστική. Νόμος επιλογής διοικητών. Πέναλτι για τους καρκινοπαθείς. Κατάργηση ΕΣΑΝ ( Εθνικό Σύστημα Αμοιβών Νοσοκομείων). Ένα ευρώ ανά συνταγή. Όλα τα πήρε πίσω. Ο υπουργός έφερε ισοδύναμα 150 εκατ. ευρώ για να καταργήσει το 5ευρω στα νοσοκομεία, που απέφερε έσοδα στο κράτος 19 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το clow back στα διαγνωστικά κέντρα και μάλιστα εκ των υστέρων. Κι αν κάποιος, αλήθεια, δεν θέλει να υπερβεί το πλαφόν, ώστε να μην υπάρχει clow back, μπορεί να διώξει τον ασθενή; Βέβαια και όχι, αλλά θα του κόψει ο ΕΟΠΥΥ τη σύμβαση. Δεν πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση;», τόνισε ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ και συνέχισε:

«Με τους νέους γιατρούς που από 1/1/2012 , όταν ιδρύθηκε ο ΕΟΠΥΥ, δεν μπορούν να συνάψουν σύμβαση και φεύγουν στο εξωτερικό, τι θα γίνει;»

«Με τα εμβόλια τι θα γίνει; Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΦ υπάρχει έλλειψη στα εμβόλια tetravac, pentavac, infanrix. Τίθεται, λοιπόν, σε άμεσο κίνδυνο το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών», σημείωσε ο βουλευτής Λαρίσης, ο οποίος στη συνέχεια αναφερόμενος στη φαρμακευτική δαπάνη τόνισε «την αφήσατε ανεξέλεγκτη γιατί θα διώχνατε την ΤΡΟΙΚΑ. Ήδη στο 1ο εξάμηνο έχετε υπέρβαση κατά 250 εκατ. ευρώ. Και ενώ συμφωνούμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη είναι κλειστή -2 δις- ο τρόπος που θα επιτευχθεί δεν αποτελεί θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και μόνο; Γιατί η εκ των υστέρων απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑ οδηγεί σε δαπάνη 2 δις με όλα όμως τα φάρμακα εισαγόμενα. Είναι παράδοξο, όταν το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και η μείωση της πραγματικά απαράδεκτης υψηλής ανεργίας, να διαλύουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, χωρίς μάλιστα τα ταμεία να έχουν οποιοδήποτε όφελος».

«Το κύριο αίτημά σας κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου ήταν ότι θέλετε να κυβερνήσετε μόνοι . Ε, λοιπόν από εμάς έχετε το ελεύθερο. Από εδώ και πέρα μην ξανακοιτάξετε ποτέ προς την μεριά μας. Ο λαός σας έδωσε απλόχερα ότι ακριβώς ζητήσατε. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Τα αποκλειστικά δικά σας μέτρα, αποτέλεσμα της αποκλειστικά δική σας διαπραγμάτευσης, είναι ώρα να τα εφαρμόσετε. Τη Νέα Δημοκρατία συνένοχο στο προσχεδιασμένο έγκλημα που από τον Ιανουάριο είχατε σχεδιάσει, δεν πρόκειται να την έχετε και να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα η δική μας παράταξη θα είναι αυτή που θα βάλει τέλος στην εγκληματική πολιτική που υλοποιείτε», ανέφερε ο κ. Κέλλας καταλήγοντας «για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμη περισσότερους, καταψηφίζουμε το εν λόγω νομοσχέδιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ