ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΗ «ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ»

Το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Η μπαλάντα του Μάουτχαουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Δευτέρα οι Λαρισαίοι που γέμισαν ασφυκτικά  το αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε το χορωδιακό σύνολο MusicArte του Μουσικού Σχολείου Λάρισας να δίνει τον καλύτερο εαυτό του επί σκηνής και την ηθοποιό Άννα Βαγενά να διαβάζει αποσπάσματα σχετικά με το έργο και τη ζωή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οι Λαρισαίοι απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά προσφέροντας παράλληλα τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις αναβαθμισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές «… προκειμένου να ξεφύγουμε από τις πανηγυρικές συνεδριάσεις ανάμεσα σε 5 παριστάμενους και μια κατάθεση στεφανιού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής!», ενώ η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της θαυμάσιας εκδήλωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης-αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μ. Θεοδωράκη  που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ