ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ… ΚΑΙ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ

Ανακοίνωση με βολές κατά του δημάρχου Τυρνάβου, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του δήμου έδωσαν στη δημοσιότητα οι σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδρ. Ξηρομερίσιος. Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

“Τον Απρίλιο του 2015 ο κ.  Σαρχώσης, μετά φανών, λαμπάδων και φωτογραφιών, συναντήθηκε  με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δομές υγείας του Δήμου και, κυρίως, το Κ.Υ. Τυρνάβου.

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρχώσης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ωραίες φωτογραφίες και το εγκάρδιο κλίμα που επικράτησε στη συνάντησή του με τον κ. Αντωνίου, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα τα όποια προβλήματα στις τοπικές δομές υγείας θα οδηγούνταν σε διαδικασίες επίλυσης από την κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δυστυχώς, όμως, για τον «αντιδήμαρχο πενταετίας», τα προβλήματα είναι ανθεκτικά, πεισματάρικα και δεν υποχωρούν λόγω εκλεκτικών ιδεολογικών και πολιτικών συγγενειών με τους ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΛ.

Έτσι, ύστερα από λίγους μήνες, δηλαδή  τον Νοέμβριο του 2015, το Κ.Υ. Τυρνάβου συνεχίζει να ταλανίζεται από προβλήματα μισθοδοσίας των ιατρών (απλήρωτες εφημερίες), ελλείψεων σε προσωπικό κρίσιμων ειδικοτήτων (π.χ. παιδίατροι, οδοντίατροι, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι),  ελλείψεων σε υλικά, φάρμακα, αναλώσιμα και εξοπλισμό, ελλείψεων σε ασθενοφόρα και σε μηχανισμούς  προστασίας (security) του προσωπικού που, κυριολεκτικά, καταθέτει τη ψυχή του, για να λειτουργήσει τουλάχιστον στοιχειωδώς το Κ.Υ. Τυρνάβου.

Συνεπώς, οι φωτογραφίες είναι καλές, όταν συνοδεύονται και από έργα, δράσεις βελτίωσης των πραγμάτων. Διαφορετικά, δηλαδή, όταν είναι κενές ουσίας και περιεχομένου, αποτελούν τεκμήρια ανικανότητας, κοροϊδίας και εμπαιγμού των πολιτών. Όταν το Κ.Υ. Τυρνάβου «διαλύεται» και το Π.Ι. Αμπελώνα «νοσεί», τα χάχανα του κ. Σαρχώση στα φωτογραφικά  στιγμιότυπα των συναντήσεών του μάλλον αποτελούν πρόκληση για τους δημότες, που υφίστανται καθημερινά τις δυσλειτουργίες στον ευαίσθητο χώρο της υγείας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ