ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ  DIE WOLKE ART GROUP ΣΤΟ ΜΥΛΟ

 

Η Die Wolke Art Group  είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός αφιερωμένος στις τέχνες του θεάματος, σύγχρονο χορό, video art, mixed media και των σχετικών τεχνολογιών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από ένα περιστρεφόμενο και διαρκώς διευρυνόμενο καστ ανεξάρτητων  καλλιτεχνών και τεχνιτών.

Κύριος στόχος της, είναι η έρευνα και η ανάπτυξη της outside-the-box διεπιστημονικής τέχνης, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αστικό κοινωνικό πλαίσιο.

Η χορογραφική δουλειά των 4ων ιστοριών που αποτελεί αντικείμενο μελέτης σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του ίδιου έτους με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης.

Το εξάωρο αυτό σεμινάριο αναφέρεται στην επιλογή της  χορογραφικής σύνθεσης των 4ρων ιστοριών και το ρόλο που κατέχουν η μουσική και η φωνή στην από κοινού τους δράση αλλά και πώς εξυπηρετούν το ίδιο το έργο.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με τα χορογραφικά στοιχεία της συγκεκριμένης δουλειάς, παρατηρώντας ταυτόχρονα τη σημαντικότητα της μουσικής και της φωνής στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Το σεμινάριο αναφέρεται σε επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς σε όσους ασχολούνται με τη φωνή και την κίνηση.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη του σεμιναρίου δουλεύοντας σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

11.00 – 12.30  μάθημα τεχνικής  –  Δροσιά Τριαντάκη με συνοδεία bajan / akordeon – Ιώ Le Moller και φωνή Νανά Κούλη.

12.45 – 14.15 Προσέγγιση των 4άρων ιστοριών μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την παρατήρηση – Δροσιά Τριαντάκη,  Ιώ Le Moller, Νανά Κούλη.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου

11.00 – 12.30  μάθημα τεχνικής – Rhiannon Morgan, Ιώ Le Moller, Νανά Κούλη

12.45 – 14.15  Ολοκλήρωση και παρατήρηση της συνολικής δουλειάς του σεμιναρίου – Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan,  Ιω Le Moller, Νανά Κούλη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Συμμετοχή : Παρακολούθηση διήμερου σεμιναρίου & παραστάσεων : 45 €

Για πληροφορίες- κρατήσεις 6944551778

www.die-wolke.org, www.facebook.com/DieWolkeArtGroup

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ