Π. ΡΕΜΠΑΠΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ

Σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Ρεμπάπης πρ. αιρετός ΠΥΣΔΕ Λάρισας, πρ. Γ. Γραμματέας ΕΛΜΕ Λάρισας,με αφορμή και τις ερωτήσεις που δέχεται για το ποια θα είναι η στάση του από εδώ και στο εξής αναφέρει:

“Μπέρτολτ Μπρεχτ: “Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες. Είναι τέτοια που, αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο, δεν έχουμε ελπίδα”.

Η κυβέρνηση με τα πρώτα προαπαιτούμενα που ψήφησε φορτώνει στις πλάτες εργαζόμενων, συνταξιούχων και πλατιών λαϊκών στρωμάτων νέα φοροληστεία, ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Μισθοί πείνας , δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας της συνεχούς αφαίρεσης δικαιωμάτων και κατακτήσεων που επιβάλλουν κυβερνήσεις, ξένοι δυνάστες και ντόπιοι πλουτοκράτες εντείνεται.

Παιδιά που υποσιτίζονται , ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , χαράτσια , νέο φορολογικό εξόντωσης των μισθωτών. Ο Δημόσιος πλούτος( ενέργεια, ύδρευση, λιμάνια και αεροδρόμια) υποθήκη στους δανειστές και η καταιγίδα  συνεχίζεται.

Τα μέτρα  του ΔΝΤ , της ΕΕ και της πειθήνιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛπου επενδύει στην απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την εξατομίκευση δεν έχουν τελειωμό. Με τα μέτρα που φέρνουν μέσα στο Νοέμβρη επιδιώκουν ένα ολοκληρωτικό χτύπημα στο κόσμο της εργασίας. Νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται για τα «κόκκινα δάνεια», τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Τα μνημόνια είναι τα δεσμά της χώρας και των εργαζομένων. Η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος επελαύνει .Ο εφιαλτικός τους μεσαίωνας μας κλέβει το παρόν και το μέλλον.

Οι «μεταρρυθμίσεις» στη Παιδεία είναι καταγεγραμμένες στο τρίτο μνημόνιο συνέχεια των προηγούμενων και στην έκθεση του ΟΟΣΑ του 2011.Περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη Παιδεία. Αξιολόγηση των σχολείων με βάση την αποδοτικότητά τους.Υποχρεωτική μαθητεία-απλήρωτη εργασία για τους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών, αύξηση αριθμού μαθητών στα τμήματα, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.Επαναφορά της αξιολόγησης-χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και σύνδεσή της με το μισθό.

Απέναντι σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης η μόνη διέξοδος και λύση είναι ο μαζικός συντονισμένος αγώνας από τα κάτω για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μετά τη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο έχω αποστασιοποιηθεί εδώ και μήνες,  και την αποχώρησή μου από τη συνδικαλιστική παράταξη ΣΥΝΕΚ, συνεχίζω  στο ίδιο αγωνιστικό μετερίζι που σταθερά και αταλάντευτα βρίσκομαι τόσα χρόνια, στην όχθη των ταξικών αγώνων, στον αγώνα για  μόρφωση και  δουλειά”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ