ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου της περιφέρειας στην ανάπτυξη της «δημιουργικής βιομηχανίας» αλλά και τη διερεύνηση τρόπων με τους οποίους η πολιτιστική παραγωγή μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που να ξεπερνά τα τοπικά όρια

OLYMPUS DIGITAL CAMERAπραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη μουσική σκηνή του «Μύλου» με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Ατζέντα 2021: Ο Πολιτισμός στην Περιφέρεια».

«Ως δημοτική αρχή εργαζόμαστε πολυεπίπεδα με την πολιτιστική πολιτική να μην μένει έξω από τη στόχευσή μας, γι’ αυτό και η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης δεν αποτελεί έναν μεγαλοϊδεατισμό αλλά μια βαθιά δημοκρατική και αληθινή διαδικασία και μια δουλειά που γίνεται σε βάθος προκειμένου να καταγράψουμε και να αναδείξουμε την πολιτιστική μας δυναμική βρίσκοντας την ταυτότητά μας μέσα από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά και βάζοντας τη σφραγίδα μας σε έναν εξαιρετικό πολιτιστικό σχεδιασμό», τόνισε στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος  Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Η θεματική του Συμποσίου είναι στενά συνδεδεμένη με την προσπάθεια της πόλης να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν R. Mustafayev, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λ. Αντωνακόπουλος και ο Περιφερειάρχης Κ.Αγοραστός.

Τις εργασίες του Συμποσίου τίμησαν με την παρουσία τους δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τ.Α, επικεφαλής παρατάξεων, παραγωγικοί φορείς κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ