ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΜΑΣ

Την Πέμπτη  μετά από κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας Λάρισας του ΜΑΣ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Επιτροπών Αγώνα της πόλης που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, εκλεγμένων στα Δ.Σ. των φοιτητικών Συλλόγων και του «Συλλόγου Φοιτητριών/των Εστιών του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας»,

επίσης μετά από κάλεσμα παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ .

Θέμα της σύσκεψης ήταν: «Απολογισμός δράσης και βασικοί στόχοι, με γνώμονα την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος στις σημερινές συνθήκες».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Προετοιμασία για την επόμενη απεργία που προγραμματίζεται τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στη Βουλή.

Οργάνωση παρέμβασης-κινητοποίησης για την ικανοποίηση των αναγκών σε σίτιση και στέγαση, για τη 1 Δεκέμβρη στη διοίκηση των Ιδρυμάτων.

Οργάνωση στις 16 Δεκέμβρη, κινητοποίησης σε Δήμο-Περιφέρεια για το ζήτημα της μετακίνηση ( κόστος εισιτηρίων ) και της στέγασης.

Στις αρχές του νέου έτους οργάνωση 2ήμερου αθλητικών δραστηριοτήτων στο χώρο του ΤΕΙ και αντίστοιχα 1ήμερο στο χώρο της Ιατρικής. Κορύφωση με κινητοποίηση για την επισκευή και συντήρηση των υποδομών του ΤΕΙ στους χώρους άθλησης. ( Γυμναστήριο – Γήπεδα κτλ. )

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προκρίνει το ΜΑΣ είναι:

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση.

Άμεση χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων στο ύψος των αναγκών,  για να μπορούν να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ιδρυμάτων.

Πρόσληψη μόνιμων καθηγητών για κάθε σχολή, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μάθημα όπως πρέπει. Φτάνει πια στο κυνήγι του καθηγητή εξάμηνο το εξάμηνο.

Ούτε σκέψη για κατάργηση της παροχής δωρεάν συγγραμμάτων.

Δωρεάν Σίτιση για όλους τους φοιτητές. Εξασφαλισμένη για όσους μένουν στις εστίες, με την παραλαβή του δωματίου.

Δωρεάν μετακίνηση με τις γραμμές αστικών 4 και 9 με την επίδειξη του ΠΑΣΟ.

Πρακτική άσκηση εξασφαλισμένη με ευθύνη του Ιδρύματος άμεσα για όλους, με αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού που προβλέπεται από την Ε.Σ.Σ.Ε. και πλήρη ασφάλιση με συντάξιμα ένσημα.

Άμεση κατάργηση του Χαρατσιού των 150€ και 400€ για την παροχή δωματίου στις εστίες.

Να καταργηθεί ο αντιδραστικός κανονισμός των εστιών, διαμόρφωση νέου κανονισμού με τη συμμετοχή των εστιακών.

Ανέγερση νέων κτιρίων εστιών για την κάλυψη των αναγκών, να ενοικιαστούν με ευθύνη του ΤΕΙ-Δήμου-Περιφέρειας δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους απορροφήθηκε η αίτηση τους στις εστίες λόγο πληρότητας των δωματίων.

Μέριμνα για τις αθλητικές υποδομές του ΤΕΙ που ρημάζουν. Επισκευή των 2 γηπέδων ποδοσφαίρου, 1 μπάσκετ και βόλεϊ. Συντήρηση του εξοπλισμού του γυμναστηρίου και της αίθουσας μαχητικών αθλημάτων, ώστε να μπορούν να αθλούνται οι φοιτητές.

2ο Θέμα της σύσκεψης ήταν η εκλογή νέας Τοπικής Γραμματείας Λάρισας, που έχει ευθύνη για τη συγκέντρωση της εικόνας από όλους τους χώρους που παρεμβαίνει οργανωμένα το ΜΑΣ στη Λάρισα, οργανώνει τον κοινό σχεδιασμό και σε κεντρικά ζητήματα που αφορούν περισσότερους χώρους, αλλά και σταθμούς που η μάχη δίνεται ενιαία όπως η πανεργατική απεργία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ