Η ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ο Matteo Renzi έχει καταλήξει σε μια μοναδική ιταλική λύση για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία που απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: τον πολιτισμό.

Ο 40χρονος Ιταλός πρωθυπουργός την Τρίτη παρουσίασε τα σχέδια του, αξίας € 2 δις, ως απάντηση στις επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη στο Παρίσι, και εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η Ιταλία θα μπορούσε να είναι ένας από τους στόχους των τρομοκρατών.

Ενώ το 1 δισεκατομμύριο € θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς ασφάλειας και άμυνας, το υπόλοιπο 1 δισεκατομμύριο € θα επενδυθεί σε πολιτιστικά προγράμματα.

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα χρήματα για μη προνομιούχες γειτονιές στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων, όπου υπάρχουν συχνά συγκρούσεις μεταξύ των Ιταλών και των μεταναστών, αλλά και ένα μπόνους € 500 για κάθε νέο 18 ετών, για να τα ξοδέψει σε θέατρα, συναυλίες και μουσεία.

Η ιδέα, σύμφωνα με τον κ Renzi, είναι να ενισχύσουν την αίσθηση των νέων ανθρώπων ότι είναι θεματοφύλακες της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας.

“Αυτό που συνέβη στο Παρίσι έδωσε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην πολιτιστική διαμάχη την οποία ζούμε», δήλωσε ο κ Renzi σε μια ομιλία του στο Μουσείο του Καπιτωλίου στη Ρώμη.

“Αυτοί σκέπτονται τον τρόμο, εμείς απαντάμε με τον πολιτισμό. Αυτοί καταστρέφουν τα αγάλματα, εμείς αγαπάμε την τέχνη. Αυτοί καταστρέφουν βιβλία, εμείς είμαστε η χώρα των βιβλιοθηκών.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ