ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου, απευθύνει η Ε.Γ. του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του τμήματος Δ. Παπαποστόλου η συγκυβέρνηση  με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Mε το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό επιχειρεί την κατεδάφιση της  Κοινωνικής Ασφάλισης.  Προχωρά στην ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

“Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες,

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα.. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και, παράλληλα, τη μείωση των δαπανών για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και αυτοδιοίκηση.

Εμείς οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας και την προώθηση μιας φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση.

Με τη μαζική συμμετοχή μας  στη  Γενική Απεργία κάνουμε  το  βήμα για να ακυρώσουμε την επιχείρηση κατεδάφισης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και να αποτρέψουμε την ψήφιση του νέου μισθολογίου της λιτότητας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαποστόλου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ