ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ

Ένας επιβάτης σε πτήση της Lufthansa, από Φρανκφούρτη στο Βελιγράδι, την Κυριακή συνελήφθη όταν απείλησε οτι θα ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου και θα ρίξει το αεροσκάφος.

Χτυπώντας την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης, ο άνθρωπος απειλούσε οτι θα ρίξει το αεροπλάνο ενώ αυτό πετούσε πάνω από την Αυστρία. Αν και ο ίδιος δεν ήταν -στην πραγματικότητα- σε θέση να ανοίξει τις πόρτες, τέθηκε υπό περιορισμό από το πλήρωμα και ορισμένους επιβάτες, δήλωσε η Lufthansa.

Η Πτήση 1406 τελικά προσγειώθηκε στο Βελιγράδι, τον προβλεπόμενο προορισμό, όπου ο ταραχοποιός παραδόθηκε στην τοπική αστυνομία που τον συνέλαβε.

Ο άνδρας, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν Αμερικανός πολίτης, ιορδανικής καταγωγής, αυτή τη στιγμή ανακρίνεται από την αστυνομία και θα περάσει 48 ώρες υπό κράτηση πριν πάει σε δίκη, σύμφωνα με την εισαγγελία της Σερβίας, όπως αναφέρθηκε από την εφημερίδα Blic.

Ο Milan Djukic, παίκτης σερβικής ομάδας χάντμπολ που ήταν στην ίδια πτήση, είπε οτι ο άντρας έμοιαζε ύποπτος, ακόμη και πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο.

“Στα μισά της πτήσης προσπάθησε να ανοίξει μια πόρτα του αεροπλάνου, αλλά το πλήρωμα τον σταμάτησε,” είπε ο Djukic.

«Ήταν μια κανονική πόρτα, η οποία, φυσικά, δεν μπορεί να ανοίξει κατά την πτήση … δεν ήταν η πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης,” αναφέρει το AFP.

Ο βοηθός προπονητή Milan Mirkovic και ο παίκτης του χάντμπολ Aleksej Rastvorcev ηρεμήσαν τον άνδρα, ενώ οι δύο παίκτες τον επέβλεπαν, στο υπόλοιπο της πτήσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ