ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 97 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος, που ήταν αφιερωμένη στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ. Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Άγγελος Σίμος, μέλος της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε οΓιώργος Χαρίτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Ο Γ. Χαρίτος σημείωσε ότι «η τέχνη και ειδικά η στρατευμένη τέχνη είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του Κόμματος και του ταξικού κινήματος στην πάλη μας για την απελευθέρωση των εργατών και όλων των καταπιεσμένων από τη μισθωτή σκλαβιά και την καπιταλιστική εκμετάλλευση».

Υπογράμμισε ότι «κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το δικαίωμα στη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας είναι ασυμβίβαστο με τα κάθε λογής μνημόνια, με την παραμονή μας στην ΕΕ. Είναι ασυμβίβαστο με την ύπαρξη των μονοπωλίων και των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Αν δεν απαλλαγούμε από αυτούς τους σύγχρονους κηφήνες, η ζωή μας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Κάλεσε σε οργάνωση των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς, ενώ τόνισε: «Ο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση των εργαζομένων που τον αποφασίζουν και τον διεξάγουν. Προϋποθέτει ακόμα οι αγώνες και το κίνημα, εκτός από διεκδικήσεις και αιτήματα, να υιοθετούν και πολιτική γραμμή πάλης που δεν θα περιορίζονται στην αλλαγή κυβέρνησης και διαχειριστή, αλλά θα προβάλλουν σταθερά το στόχο για μονομερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Μόνο σ’ αυτή τη γραμμή πάλης μπορεί να υπάρξει έστω και προσωρινή αναχαίτιση της επίθεσης του κεφαλαίου».

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στον κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ με τίτλο «Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».

Στη παράσταση συμμετείχε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και οι μουσικοί Νίκος Γκονέλας (κλαρινέτο), Παναγιώτης Ράλλης (μπουζούκι – σάζι), Ζωή Ντούκα (ακορντεόν), Ιωάννα Μπαλή (ηλεκτρικό πιάνο), Χρήστος Καλαμπούκας, (ακουστική κιθάρα), Φίλιππος Ζούκας (ηλεκτρικό μπάσο), Γιάννης Αυγερινός (κρουστά) και οι ερμηνευτές Μαρία Φωτιάδη, Απόστολος Φωτιάδης, Γιώργος Γάλλος και Ελισσάβετ Ριζαριώτη. Στη διεύθυνση, ενορχήστρωση και στο συνθεσάιζερ ήταν ο Δημήτρης Φωτιάδης.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου και έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και τη δράση του ΚΚΕ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ