ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΒΡΗΚΑΝ € 100.000 ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ!

Το πρωί του Σαββάτου, δύο νεαροί άνδρες εντόπισαν 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα να επιπλέουν στον ποταμό Δούναβη στη Βιέννη.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αστυνομία είχε μάθει για τα χρήματα από αρκετά άτομα που είχαν αναφέρει στις αρχές ότι είδαν μεγάλο χρηματικό ποσό να επιπλέει στο Δούναβη.

Οι δύο άνδρες, ωστόσο, δεν ειδοποίησαν την αστυνομία όταν βρήκαν τα χρήματα. Είχαν βουτήξει στο νερό για να ψαρέψουν κάποια από τα τραπεζογραμμάτια από το ποτάμι πριν από την άφιξη της αστυνομίας.

Παραμένει άγνωστο το πώς και γιατί τα χρήματα κατέληξαν στο Δούναβη. Η αστυνομία υποπτεύεται οτι τα χρήματα προήλθαν από εγκληματική πράξη, και εκπρόσωπός της δήλωσε οτι “δεν νομίζω ότι κάποιος απλά τα έριξε στο Δούναβη”.

Σύμφωνα με το αυστριακό δίκαιο, οι άνθρωποι που βρίσκουν πάνω από 2.000 ευρώ και το αναφέρουν στην αστυνομία, παίρνουν το 5% του συνολικού ποσού, υπό την προϋπόθεση ότι τα χρήματα δεν προέρχονται από εγκληματική πράξη.

Το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι ειδοποίησαν την αστυνομία περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα που οι δύο άνδρες βρήκαν τα τραπεζογραμμάτια, φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα του ποιος βρήκε πρώτος τα χρήματα, και ποιος θα πάρει το μερίδιο των χρημάτων, αν η αστυνομία κρίνει οτι τα χρήματα είναι καθαρά.

Αλλά η αστυνομία δεν ανησυχεί γι ‘αυτό ακόμα. “Θα πρέπει να περιμένουμε, να δούμε τι συμβαίνει, και μετά θα μπορούμε να μιλήσουμε για την κατάσταση και τί θα πάρουν οι δύο άνδρες “, δήλωσε εκπρόσωπός της.

HuffPost

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ