ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ΕΦΚ στο κρασί καταδίκασε, με δηλώσεις του από την έκτακτη Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, όπου και παρευρέθηκε, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας.

«Επέλεξα σήμερα να δώσω το παρόν στην Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, όχι απλώς και μόνο για να εκφράσω, μια φορά ακόμη, την κάθετη αντίθεσή μου στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  στο κρασί. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, προϊόν άγνοιας, ιδεοληπτικής τύφλωσης και παντελούς απουσίας εθνικής στρατηγικής, έρχεται σε μια εποχή όπου, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, και αυτές του κλάδου της οινοποιίας, δίνουν κυριολεκτικά τη μάχη της επιβίωσης, και μάλιστα μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, γεγονός που αποτελεί ένα ιδιότυπο ρεκόρ για χώρα που δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής.

Ο κ. Κέλλας έστειλε ταυτόχρονα μήνυμα στήριξης της ελληνικής οινοποιίας, αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό.

«Η αμπελουργία και η οινοποιία στη χώρα μας έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν. Νέα παιδιά, έχουν σκύψει στα ευλογημένα χώματα της πατρίδας μας και χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες τους γνώσεις κατόρθωσαν να αλλάξουν σελίδα για ολόκληρο τον κλάδο και από την εποχή της ρετσίνας να περάσουμε σε μια εποχή, όπου πρωταγωνιστούν εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών και ετικέτες που στέκονται με ευκολία σε οποιοδήποτε ράφι του εξωτερικού.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αυτό δεν είναι δείγμα και μάλιστα χαρακτηριστικό για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας σε όλους τους τομείς τότε ποιο μπορεί να είναι;

Και αν αυτόν τον τομέα, που με εξωστρέφεια και ποιότητα προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, η κυβέρνηση αποφασίζει με την πολιτική της να υψώσει απροσπέλαστα τείχη, ευνοώντας σκανδαλωδώς τις εισαγωγές, τότε τι μήνυμα στέλνουμε στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας μας που μπορεί ακόμα να ονειρεύεται και να προσπαθεί;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, για να καταλήξει λέγοντας πως «στέλνω μήνυμα στην κυβέρνηση, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, να αφήσει τους πειραματισμούς με τους κλάδους εκείνους της οικονομίας μας που δείχνουν πως μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης, δηλαδή μοχλό που θα βοηθήσει στο να βγει η πατρίδα μας από την κρίση. Και ένας τέτοιος μοχλός είναι και οι δεκάδες εταιρείες σε ολόκληρη τη χώρα που ασχολούνται με την αμπελουργία και την οινοποιία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ