ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ «ΑΠΟ ΨΥΧΗΣ» ΣΤΟ ΧΟΡΙΑΜΒΟ

«Ερωτεύτηκα, χώρισα, έκλαψα και έκανα φίλους και παρέες μαζί τους, γιατί τελικά παράδοση είναι ότι συγκινεί και εμπνέει τους ανθρώπους, μια «όαση» στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τον πολιτισμό και την τέχνη να’ ναι η απάντηση», υποστήριξε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου του βιβλίου με μαντινάδες

OLYMPUS DIGITAL CAMERAκαι τίτλο «Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ’ όνομά σου» ο συγγραφέας-ερευνητής και δάσκαλος κρητικών χορών Γιάννης Μεγαλακάκης.

«Μαντεύω + άδω, ο κρητικός χορός λοιπόν και οι μαντινάδες είναι η ζωή μου» κατέληξε ο συγγραφέας, με το μουσικό Σταύρο Ντούρο και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χορίαμβος και χοροδιδάσκαλο Νίκο Σαμαρίνα να περιγράφουν «ένα βιβλίο αντιθέσεων» και μια πραγματική «κατάθεση ψυχής» μέσα από τις μαντινάδες.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μεγαλακάκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον πολυχώρο πολιτισμού «Χορίαμβος», με τους παρευρισκόμενους να ανταλλάσσουν μαντινάδες και να απολαμβάνουν ένα κρητικό γλέντι συντροφιά με τους «Μαδαρίτες».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ