ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Λάρισας προκηρύσσει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα την Τρίτη 15 Δεκέμβρη από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί σε μαζική συγκέντρωση τους πενταμηνίτες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στις 12:30 μμ.(τέρμα Σωκράτους).

Η στάση προκηρύχθηκε με δεδομένο ότι αρχίζουν οι απολύσεις των πρώτων πενταμηνιτών και το συνδικάτο διεκδικεί την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους.

“Από την επόμενη Τρίτη αρχίζουν να φεύγουν από τους 35.000 εργαζόμενους στους δήμους με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Αυτή είναι η αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής” κρίσης, αυτή είναι η αλληλεγγύη, αυτό είναι το δίχτυ προστασίας της ακραίας φτώχειας που έταζε η κυβέρνηση της αριστεράς του κεφαλαίου.

Λέει η κυβέρνηση ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα και δεν μπορεί να παρατείνει τις συμβάσεις! Να απαντήσουμε οργανωμένα, πειθαρχημένα, μαζικά ότι ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!

Την ίδια στιγμή οι δημοτικές αρχές που εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Δηλαδή τη στιγμή που λένε ότι δεν έχουν χρήματα κυβέρνηση  δημοτικές αρχές για να κρατήσουν τους εργαζόμενους, βρίσκουν χρήματα για να πληρώσουν αποστολές για τη συμμετοχή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στη γειτονιά μας.

Η κατάσταση με την απαγόρευση των προσλήψεων σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων δε πάει άλλο. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων έχει βαρέσει κόκκινο. Τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δημοτικές αρχές έχουν στόχο να εισάγουν συνθήκες γαλέρας στους εργαζόμενους στους δήμους προετοιμάζοντας το έδαφος για τους μεγαλοεργολάβους που θα ακολουθήσουν.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη ώστε να περάσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Κράταγε και κρατάει τους εργαζόμενους όμηρους και να τους διαχωρίζει ανάλογα με τη σχέση εργασίας το οποίο αυτό δεν βοηθά στην οργάνωση του συντονισμένου αγώνα”, αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου που καταλήγει:

“Η Τρίτη 15-12-2015 να είναι μια μέρα αγώνα.

Όλοι στους δρόμους!

Το πρωί στις 12:30 μπροστά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για να μην φύγει κανένας συνάδελφος πενταμηνίτης.

Και το απόγευμα στις 6:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου για να αποτρέψουμε τη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ