ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ… ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Με αγωνιστική διάθεση και ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης για το φορολογικό και σειρά ζητημάτων που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Πλατυκάμπου ευρεία σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που οδήγησε σε αποχώρηση… μέχρι νεωτέρας.

Οι αγρότες ανακοίνωσαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, με τα νέα «μπλόκα» να αναμένονται εντός του Ιανουαρίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι στον κόμβο Πλατυκάμπου αναφέρουν τα εξής:

“Σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 συγκεντρωθήκαμε  με τα αγροτικά μας μηχανήματα, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν με το Μνημόνιο 3. Σε μια από τις δυσκολότερες χρονιές για την παραγωγή μας , με χαμηλές τιμές, ανύπαρκτη ρευστότητα και παύση πληρωμών από την πλευρά της πολιτείας, διαπιστώνουμε το μεγάλο αδιέξοδο του πρωτογενή τομέα.

Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών του νομού Λάρισας εδώ και δυο μήνες πραγματοποίησε συγκεντρώσεις από χωριό σε χωριό , ενημερώνοντας τους συναδέλφους αγρότες. Μεταξύ αυτών έγιναν και τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, συμμετοχή στην μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας και από χθες 18/12/2015 εδώ στον κόμβο Πλατυκάμπου με τα αγροτικά μας μηχανήματα.

Η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο, επιμένει στα μέτρα που μας εξοντώνουν και βάζουν ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι:

Το κόστος παραγωγής

Το ασφαλιστικό

Το φορολογικό

Στους υπολογισμούς μας, το 2016 και το 2017 με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου 2 δις ευρω.

Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση είναι άδικη και αντιαναπτυξιακή.

Σήμερα όμως Συνάδελφοι αγρότες διαπιστώσαμε και τις μεγάλες αστοχίες στη διανομή των δικαιωμάτων 2015 – 2019, που έχουν σαν αποτέλεσμα λιγότερες πληρωμές για τους παραγωγούς αλλά και αποκλεισμούς.

Δεν αναγνωρίστηκαν σε πολλούς δενδροκαλλιεργητές τα δικαιώματα που έπρεπε να δοθούν.

Έχουμε σε πολλούς παραγωγούς μη επιλέξιμες εκτάσεις με ποινές και αποκλεισμούς στις πληρωμές.

Μεγάλο θέμα επίσης είναι και οι κακές πληρωμές στο πρόγραμμα της απονιτροποίησης.

Παρατηρούμε επίσης την πολύ κακή συμπεριφορά του Τραπεζικού Συστήματος, το οποίο παρακράτησε τα χρήματα των αγροτών παρότι είχαν υποσχεθεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στους λογαριασμούς.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που προέκυψε είναι και η άρνηση της ΔΕΗ να αποδεχθεί  τον διακανονισμό αποπληρωμής των λογαριασμών αγροτικού ρεύματος με δόσεις.

Σήμερα εμείς

οι αγρότες και οι αγρότισσες, οι κτηνοτρόφοι  και οι νέοι αγρότες

οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του νομού Λάρισας

οι Ομοσπονδίες κτηνοτρόφων

η Ένωση Νέων Αγροτών νομού Λάρισας

αποχωρούμε αλλά αποφασίζουμε τον Γενάρη να είμαστε πάλι όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα δυνατό μεγάλο αγώνα  με τα τρακτέρ στους δρόμους.

Έλληνες βουλευτές,

γιατί πρέπει με την ψήφο σας να μας καταδικάσετε στη φτώχεια;

γιατί πρέπει να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε;

γιατί πρέπει να μη μπορούμε να ζήσουμε;

Γιατί πρέπει να χάσουμε τα χωράφια μας, τα σπίτια μας και τα μηχανήματά μας;

Αυτές τις πολιτικές σας επιλογές τις απορρίπτουμε, τις καταδικάζουμε και θα τις πολεμήσουμε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ,ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ