ΕΝΑ “ΝΑΙ” ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ “ΟΧΙ” ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξουν σημαντικές διορθώσεις σε λάθη που εντοπίστηκαν στον υπολογισμό της ενιαίας ενίσχυσης και ειδικά για εκτάσεις που ενώ είναι δενδρώδεις παίρνουν ενίσχυση ως αροτραίες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία από τον Τύρναβο

στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Και ενώ ο κ. Αποστόλου εμφανίστηκε θετικός για το θέμα των διορθώσεων σε λάθη στις επιδοτήσεις μέσω ενστάσεων που θα υποβάλουν οι θιγόμενοι αγρότες στον ΟΠΕΚΕΠΕ όταν ανοίξει το σύστημα, για όλα τα άλλα θέματα που του τέθηκαν ήταν κάθετα αρνητικός παραπέμποντας για όλα στους δανειστές…

Ειδικότερα ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι έχουν δρομολογηθεί οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών βάσει των επιταγών των θεσμών με στόχο την εξίσωσε σε βάθος τριετίας της φορολόγησης αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει σταδιακά τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς και η ενοποίηση του ΟΓΑ με τα άλλα ταμεία κύριας ασφάλισης σε ένα ταμείο και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο κατάργησης της φορολόγησης που επιβλήθηκε στο κρασί και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Μαύρα είναι τα μηνύματα και για το θέμα του χύμα τσίπουρου αφού σημείωσε με νόημα ότι βάσει των επιταγών των δανειστών και του ΟΟΣΑ θα προορίζεται μόνο για ίδια κατανάλωση. Πάντως σημείωσε ότι η φορολόγηση στο εμφιαλωμένο τσίπουρο θα παραμείνει στο σημερινό ύψος του 50% σε σχέση με τα άλλα αλκοολούχα ποτά.

Αρνητικός στο να υπάρξει ενίσχυση και στα ροδάκινα λόγω του ρωσικού εμπάργκο ήταν ο κ. Αποστόλου σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει φέτος τέτοια πρόβλεψη ενώ δεσμεύθηκε να επανεξετάσει σεσυνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών το θέμα του ΦΠΑ στα τιμολόγια που κόβουν για λογαριασμό παραγωγών οι ομάδες παραγωγών.

Στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε πέραν του δημάρχου μετείχαν ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Αθ. Χαλούλης, ο διευθυντής του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Β. Σίκαλος, μέλη της διοίκησης των δύο συνεταιρισμών και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παπράς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ