ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΠΑΤΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Ενστάσεις για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζοντας ότι τη στιγμή που η περιφέρεια κάνει λόγο για έλλειψη χρημάτων στήριξης των αδύναμων σπαταλά 800.000 € για προβολή που θα ενισχύσει τους μεγαλοξενοδόχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Μπούτας, Γιώργος Λούμας και Αστέρης Χαλάτσης αναφέρονται τα εξής:

“Συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας το θέμα της τουριστικής προβολής της περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2016. Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης  επισημάνθηκε πως ο κλάδος του τουρισμού, παρότι επηρεάζεται από την καπιταλιστική κρίση, εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους παγκόσμια. Ταυτόχρονα, επιδεινώνεται η θέση των μικρών, οικογενειακού χαρακτήρα επιχειρήσεων, αλλά και των αυτοαπασχολουμένων, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση και σε άλλες δραστηριότητες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν  καταρτίσει σχέδιο τουριστικής προβολής υψηλού οικονομικού κόστους (περίπου 800.000 € !!!) με την ανάπτυξη  πλούσιων δραστηριοτήτων, με διαφημιστικές καμπάνιες και ταξίδια στο εξωτερικό, ημερίδες, φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους Καλλικρατικούς Δήμους. Σκορπίζουν απλόχερα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή επικαλούνται έλλειψη χρημάτων για τους άνεργους, τους ανασφάλιστους, τις λαϊκές οικογένειες. Για το ότι η λαϊκή οικογένεια αδυνατεί να κάνει διακοπές έστω και για λίγες μέρες, δεν ιδρώνει ούτε το αυτί του περιφερειάρχη, ούτε των υπόλοιπων παρατάξεων που στηρίζουν τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αποδεικνύουν ότι λεφτά υπάρχουν και βρίσκονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά όχι για το λαό.

Έχει σημασία να φανεί: προς όφελος τίνος και σε ποιο προσανατολισμό τίθεται αυτός ο σχεδιασμός. Είναι καθαρό πως υποτάσσεται στα συμφέροντα των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Μοιράζουν λεφτά για να εξασφαλίσουν έτοιμη πελατεία και κέρδη στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, απαλλάσσοντάς τους από έξοδα προβολής και διαφήμισης.

Αντίθετα οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις θα εξακολουθούν να φυτοζωούν ή να κλείνουν κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού, της φορολογίας και των χαρατσιών. Οι  εργαζόμενοι, στον κλάδο, θα εξακολουθούν να εργάζονται εποχιακά, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ανασφάλιστοι ή κάνοντας το πρόγραμμα μαθητείας χωρίς αμοιβή. Εντέλει από το σχεδιασμό αυτό της Περιφέρειας κανενός είδους όφελος δεν θα προκύψει για τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας.

Για το λόγο αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και καταγγέλλει την ταξική πολιτική που ασκεί η περιφέρεια της Θεσσαλίας σαν τμήμα της κρατικής μηχανής, που συνολικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τα εισοδήματα και τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Συνολικά όλες οι δράσεις της περιφέρειας (ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, αναπτυξιακοί νόμοι, χωροταξικοί σχεδιασμοί, κ.λπ.) είναι προσανατολισμένες στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας και τα όποια ψίχουλα κατά καιρούς δίνονται για λαϊκές ανάγκες, αποτελούν απλά και μόνο άλλοθι, στάχτη στα μάτια της φτωχής οικογένειας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ