“Ο ΤΡΕΛΟΣ ΠΙΕΡΟ” ΤΟΥ ΓΚΟΝΤΑΡ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Τη γαλλική ταινία “Ο τρελός Πιερό» σε σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους Ζαν Πολ Μπελμοντό και Άννα Καρίνα, προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 19:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ο τρελός Πιερό» είναι αναρχικός ύμνος για μια γενιά που βιώνει το υπαρξιακό αδιέξοδο, ενώ θεωρείται η τελευταία μεγάλη ταινία της «νουβέλ βαγκ».  Ο ίδιος ο Γκοντάρ χαρακτηρίζει τον «Τρελό Πιερό» σαν μια σπουδή ταινίας, που μιλά όχι για τους ανθρώπους και τα πράγματα, αλλά γι’ αυτό που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Απελευθερωμένος από τις συμβάσεις της κλασικής δραματoυργίας αφήνεται να παρασυρθεί από ένα γνήσιο ποιητικό οίστρο, δίνοντάς μας μια από τις καλύτερες ταινίες του, που έγινε μεγάλη επιτυχία και χάρισε στον Μπελμοντό το σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του.

Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την μπεϊμπισίτερ προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στη διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ