ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την από 170 σελίδες προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδόμησης και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που με αγώνες και θυσίες έχτισαν  οι  εργαζόμενοι και οι σημερινοί συνταξιούχοι.

Πριν από λίγες μέρες με εντολή της κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ οι συνταξιούχοι δέχτηκαν μια βάρβαρη επίθεση με χημικά – γκλοπ και άλλα μέσα, οι λεβέντες του κατασταλτικού μηχανισμού χτύπησαν ανελέητα τους γέροντες και τις γερόντισσες επειδή έσπασαν το μπλόκο να προχωρήσουν στο Μαξίμου σηκώνοντας το ανάστημα τους στις αντιλαϊκές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές που τους καταδικάζουν στη φτώχεια και από μια κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση.

Καταγγέλλουμε την κρατική – κυβερνητική καταστολή απέναντι στα πράγματι περήφανα γερατειά και λέμε προς κάθε κατεύθυνση: Είστε γελασμένοι κύριοι της κυβέρνησης και παρατρεχάμενοι  αν νομίζεται ότι με τέτοια μέσα θα ματαιώσετε τους αγώνες μας για μια καλύτερη ζωή κόντρα στις πολιτικές Κυβέρνησης – Ε.Ε –  Κεφαλαίου.

Η προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού των συνταξιούχων και γενικότερα του εργατικού-λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια τον προκατόχων της, δε θα περάσει!

Όσα στοιχεία και αν κατασκευάσουν για να περάσει αναίμακτα το κυβερνητικό σχέδιο, ότι τερτίπια και αν χρησιμοποιούν, η αλήθεια είναι μια: Ότι η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη– Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα.

Καλούμε τους συνταξιούχους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν να απαντήσουν αγωνιστικά στην τρομοκρατία στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Με το σύνθημα: Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, οι συνταξιούχοι και τα Σωματεία τους μπαίνουμε πιο μαχητικά  στο αγώνα υπεράσπισης των ευκόλως εννοουμένων αιτήματα και δικαιώματα τους. Ο αγώνας είναι κοινός εργαζομένων – συνταξιούχων. Οι δρόμοι μας περιμένουν εκεί θα αγωνιστούμε.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας  και  επαναφορά στα επίπεδα του 2009 με κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, για όλα τα ταμεία.

Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων όπως και σε ειδικές ομάδες, (αναπήρους, χήρους, χήρες).

Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 χρόνων.

Κατάργηση της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος που ισχύει στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Να  υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.

Κατάργηση των ρυθμίσεων για την μετατροπή των ταμείων επικουρικής ασφάλισης σε ΝΠΙΔ και για τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΚΤIΡΙΟ  ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ  Ρούσβελτ 4, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/1/2016  ΣΤΙΣ 11π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ