ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ ΟΔΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ένα νέο έργο με διπλή χρησιμότητα, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, ξεκίνησε  στη Νίκαια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για την καθαίρεση της υπάρχουσας οδογέφυρας στην περιοχή «Καλλιθέα», την αποκατάσταση της διατομής του χειμάρρου Νεμπεγλεριώτη, την κατασκευή πεζογέφυρας μήκους 16 μέτρων και τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου.

Το έργο θωρακίζει αντιπλημμυρικά την γύρω περιοχή με την αποκατάσταση της διατομής του χειμάρρου επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα. Παράλληλα το έργο εντάσσεται και συμπληρώνει την αισθητική του ήδη διαμορφωμένου, με πρόσφατα ολοκληρωμένο έργο του Δήμου, χώρου.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της γεωμετρίας της κοίτης του εν λόγω καναλιού στη θέση αυτή για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού της Νίκαιας, η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη καθώς και η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής. Οι βασικές εργασίες, εκτός από την καθαίρεση της γέφυρας είναι οι εξής: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατά μήκος του νοτίου πρανούς στα κατάντη της γέφυρας και για μήκος 70 μέτρων, η κατασκευή μεταλλικής πεζογέφυρας μήκους 16μέτρων, και ο ηλεκτροφωτισμός του χώρου.

«Η κατασκευή του έργου αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νίκαιας και πλέον μέσα και από τη συνεργασία που έχουμε με τον δήμαρχο κ. Νασιακόπουλο, ξεκινήσαμε την υλοποίησή του», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.

«Ξεκίνησε ένα έργο το οποίο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και πολλά χρόνια. Η υπάρχουσα γέφυρα κατασκευάστηκε το 1952 και συνέβαλε, σε μεγάλο ποσοστό, στις πλημμύρες στο τοπικό διαμέρισμα της Νίκαιας. Με την ανάληψη της δημοτικής αρχής  αντιμετωπίσαμε την πλημμύρα της 6ης Σεπτεμβρίου 2014 και δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε τα απαραίτητα έργα για να προστατέψουμε τον οικισμό, με πρώτο την καθαίρεση της γέφυρας, έργο που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Σήμερα κάνουμε πράξη αυτή μας τη δέσμευση. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα που δημιουργούνταν όλα αυτά τα χρόνια. Χάρη στην ιδιαίτερη συνεργασία που υπάρχει με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, κινηθήκαμε γρήγορα για να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο αυτό, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων της περιοχής» δήλωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος

Κατά τη διαδικασία καθαίρεσης της γέφυρας ήταν παρόντες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς και Αχιλλέας Χατζούλης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Νίκαιας Βασιλική Πιλάτου, ο τοπικός σύμβουλος Νίκαιας Γιώργος Ψαρούλης, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης,  από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ η προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικών και Η/Μ έργων Γεωργία Ντάπα, η πολιτικός μηχανικός Ζωή Κράχτη, ο προϊστάμενος πρασίνου και καθαριότητος Αχιλλέας Πουρνάρας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Χρήστος Καρκαντός.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ