ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΨΥΞΗ» Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τις υπηρεσίες δήμων και Περιφέρειας σε επιφυλακή λόγω του χιονιά εξελίχθηκε η σημερινή μέρα σε ολόκληρο το νομό με τα κυριότερα προβλήματα να εμφανίζονται στις επαρχίες Αγιάς, Ελασσόνας και Φαρσάλων, ενώ χιονόπτωση είχαμε μέχρι το μεσημέρι και στο κέντρο της Λάρισας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο πρόβλημα για πεζούς και εποχούμενους, με το εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να αντιμετωπίζει σήμερα ορθοπεδικά περιστατικά λόγω πτώσης εξαιτίας της ολισθηρότητας δρόμων και πεζοδρομίων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιοχές κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Θεσσαλίας όπου η χρήση αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από το 34ο έως και το 44ο χλμ. της εθνικής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Καρδίτσας και των Τρικάλων, καθώς και σε τμήματα του οδικού δικτύου της Ελασσόνας και κυρίως προς Σαραντάπορο και Καλλιπεύκη.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που τις πρωινές και βραδινές ώρες αναμένεται να «πέσουν» υπό του μηδενός αναμένεται να εξελιχθεί και η αυριανή μέρα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ