ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Ιπποκράτης δίδασκε πως η τροφή είναι το φάρμακό μας και οι μαθητές της Β΄τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, που τον μελετούν, ασχολούνται και με τη διατροφή ως προληπτικό μέτρο για την υγιεινή ζωή. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, κάλεσαν τη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κ. Αναστασία Σιάτηρα

να τους ενημερώσει για το ποια είναι η υγιεινή διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι μαθητές του δημοτικού.

DIATROF1Όπως ανέφερε στους μικρούς μαθητές η κ. Σιάτηρα, η υγεία είναι θέμα επιλογής προσθέτοντας ότι αυτή κερδίζεται μέσα από την ισορροπημένη διατροφή, την τακτική φυσική δραστηριότητα, την ψυχική ισορροπία και την καθημερινή πρόληψη.

Κατά την εισήγησή της αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα, όπως τη σημασία της υγιεινής διατροφής, τα ημερήσια γεύματα, την αξία της σωματικής άσκησης και τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν οι μαθητές για το καθημερινό κολατσιό τους στο σχολείο. Επίσης, μίλησε για τις ομάδες τροφίμων και για παρεμβάσεις για σωστή και ισορροπημένη παιδική διατροφή. Τέλος, πρότεινε κάποιες συνταγές, μίλησε για τον τρόπο βελτίωσης της διατροφής των παιδιών και έδωσε ένα φυλλάδιο με διατροφοσυμβουλές για παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά υλοποιούν με τη δασκάλα τους Γραμματή Καΐπη και σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning για τον πατέρα της Ιατρικής που έζησε και πέθανε στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ