ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Για παραχάραξη ομόφωνης απόφασης με μονομερή ενέργεια του δημάρχου και, υπονόμευση της ευρύτερης πολιτικής συνεννόησης κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων, υποστηρίζοντας ότι το ψήφισμα στήριξης όλων των επαγγελματικών τάξεων που κινητοποιούνται

για το ασφαλιστικό με το οποίο συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, λογοκρίθηκε από το δήμαρχο.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι επικεφαλής Ειρήνη Καραλαριώτου, Κων/νος Τζανακούλης, Έκτορας Νασιώκας και Κωνσταντίνος Διαμάντος αναφέρονται τα εξής:

“Στο τελευταίο ΔΣ ομόθυμα αποφασίστηκε και ορίστηκε  να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση των επικεφαλής υπό τον Πρόεδρο του ΔΣ ώστε, να καταστεί δυνατόν η κατάληξη σε ένα ομόφωνο ψήφισμα στήριξης των ανθρώπων που η αγωνία τους έβγαλε στους δρόμους (Επιστήμονες, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες).

Πράγματι, βρεθήκαμε και  εξαρχής κατατέθηκε από τους δύο εκπροσώπους, του  κου Καλογιάννη (ο κος Σούλτης) και του κου Τζανακούλη (ο κος Καλαμπαλίκης) ότι, έχουν την εξουσιοδότηση να καταλήξουμε χωρίς περαιτέρω.

Καταλήξαμε σε ένα ψήφισμα ΟΜΟΦΩΝΑ.

Απεστάλη επίσημα ως τελικό κείμενο από τον Πρόεδρο του ΔΣ  προς όλες τις παρατάξεις (με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που δεν ήταν στη συνάντηση να διαφωνεί).

Αναμέναμε έτσι τη δημοσιοποίησή του προς τους φορείς, τους βουλευτές και την κοινή γνώμη (μέσω των ΜΜΕ).

Αντί αυτού, λάβαμε σε δεύτερο χρόνο ένα άλλο κείμενο που φανερά, όπου φανερά με παρέμβαση «άνωθεν»  λογόκρινε το ομόφωνο ψήφισμα μας.

Η ενέργεια αυτή φαλκιδεύει  μία ομόφωνη απόφαση και θεσμικά, υπονομεύει  τη διαδικασία συνεννόησης που και στο παρελθόν με επιτυχία είχαμε προβεί για άλλα θέματα.

Προσβάλει ευθέως  τους επικεφαλής και κύρια, τον Πρόεδρο του ΔΣ κο Τάχο που προήδρευσε και τον Αντιδήμαρχο κο Σούλτη που προσήλθε με πλήρη ευχέρεια συμμετοχής και απόφασης.

Αποτελεί μία πραξικοπηματική ενέργεια που υπερβαίνει τα εσωτερικά μίας παράταξης (και που δεν μας αφορά) και οριοθετεί συμπεριφορές που προσβάλλουν θεσμικά και κλονίζουν την εμπιστοσύνη μίας συνεργασίας σε ζητήματα με όρους προσέγγισης κοινού τόπου ώστε, το μήνυμα του ΔΣ να είναι ηχηρό.

Στηλιτεύουμε και καταγγέλλουμε αυτήν την ενέργεια και εξέλιξη και δίνουμε στη δημοσιότητα το ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ όλων των παρατάξεων (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) που προέκυψε από τη συνάντηση των επικεφαλής υπό τον Πρόεδρο του ΔΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, στη συνεδρίαση της 22ας Ιανουαρίου 2016 , συζήτησε διεξοδικά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα με την οικονομία να είναι σε βαθιά ύφεση και τους πολίτες να βιώνουν μεγάλης έκτασης ανθρωπιστική κρίση. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια δικαιολογημένη, καθολική αγωνιστική αντίδραση όλων των παραγωγικών κλάδων της χώρας, που πλήττονται ανεπανόρθωτα και από τη στρεβλή και σε λάθος κατεύθυνση πρόταση που κατέθεσε για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση.

Η εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια και σήμερα με το συγκεκριμένο προσχέδιο νόμου, παράλληλα με τη δυσβάσταχτη φοροεπιδρομή, οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Οι όποιες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και αφορούν τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης καθώς και τα όποια θετικά σημεία της Κυβερνητικής πρότασης, δεν δίνει  το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση να τα επιτυγχάνει με μια ισοπεδωτική πολιτική, που διακυβεύει τη βιωσιμότητα των παραγωγικών τομέων.

Δεν μπορεί να αναζητείται συνολική λύση, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη για τον Πρωτογενή τομέα, οι ιδιαίτερες συνθήκες της παραγωγικής διαδικασίας και χωρίς πρώτα να μη δοθεί λύση συγκεκριμένη, στην επιβεβλημένη μείωση του κόστους παραγωγής.

Για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή και τους ανθρώπους της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, συναισθανόμενο και τη δική του ευθύνη για την πορεία των πραγμάτων, αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και των Ελλήνων Επιστημόνων.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που αγωνίζονται για επιβίωση. Ο αγώνας όλων των κοινωνικών ομάδων είναι κοινός, γι’ αυτό και καλούμε να αποφευχθούν ακραίες μορφές αγώνα.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους φορείς , στη βάση αναλογιστικών μελετών, με συγκεκριμένα και κοστολογημένα στοιχεία, με δικαιότερη κατανομή των βαρών για να μην αφανιστεί ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας μας και τάξεις όπως οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες κ.λ.π

Απαιτούμε από όλο το πολιτικό κομματικό σύστημα, να σταματήσει κάθε λαϊκίστικη τακτική και ρητορεία και να επιδείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Απαιτούμε να σταματήσει τη ρητορεία που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και να αναλογιστεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει διαχρονικά, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα ταμεία και το ασφαλιστικό γενικά.

Απαιτούμε να συνεννοηθεί όσο υπάρχει ακόμα καιρός, για μια λύση που θα αποτελεί βιώσιμη προοπτική για τη Δημόσια Ασφάλιση και κυρίως, δίκαιη και αλληλέγγυα λύση μεταξύ των γενεών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, αποφάσισε να δημοσιοποιηθεί το παρόν ψήφισμα και να σταλεί στην Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα”.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ