ΖΗΤΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ

Την  αδικία που υφίστανται οι  υπερήλικοι συνταξιούχοι με ποσοστό αναπηρίας 80% αναπηρία και άνω  επισημαίνουν οι βουλευτές του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας (Αχαΐας) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας) σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι απαλλάσσονταν από καταβολή ΕΝΦΙΑ τα προηγούμενα χρόνια όμως με την ΠΟΛ.1132/25.6.2015 η Γ.Γ.Δ.Ε  απαιτεί για την βεβαίωση της αναπηρίας είτε ιατρική γνωμάτευση από τα ΚΕΠΑ είτε αποφάσεις πιστοποίησης αναπηρίας, εκδοθείσες πριν από το 01/09/2011 από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Πολλοί όμως υπερήλικες συνταξιούχοι με 80% αναπηρία και άνω  δεν διαθέτουν τέτοιες βεβαιώσεις αλλά μπορούν να προσκομίσουν είτε βεβαιώσεις ασφαλιστικών φορέων τους, στις οποίες πιστοποιούνται τα ποσοστά αναπηρίας, είτε οριστικές δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν το γεγονός της χρόνιας αναπηρίας. Τα έγγραφα αυτά όμως δεν αναγνωρίζονται από την ΓΓΔΕ.

Οι βουλευτές ερωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός προκειμένου να μη  υποστούν εκ νέου ταλαιπωρία στα ΚΕΠΑ οι υπερήλικες συνταξιούχοι συμπολίτες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ