ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Τρεις φίλοι με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας με διάθεση για δουλειά και προσφορά στο θεσμό που λέγεται τυρναβίτικο καρναβάλι πήραν φέτος τη σκυτάλη από τους παλιούς τεχνίτες – δημιουργούς των αρμάτων του καρναβαλιού Τέλη Μπλάντα και Στράτο Καραγιάννη που για διάφορους λόγους ο καθένας αποφάσισαν να αποσυρθούν.

karn3 karn2 karn1καρν1Πρόκειται για τους Τυρναβίτες Γιώργο Κιτσούλη και Κυριάκο Πέρπερα και τον φίλο τους από τα νησιά του Ιονίου Κωνσταντίνο Κούρτη οι οποίοι ανέλαβαν το δύσκολο έργο της κατασκευής των αρμάτων, έχοντας τη βοήθεια του ηλεκτροσυγκολλητή Χρήστου Χρήστου.

Ηδη οι τρεις δημιουργοί δουλεύουν σκληρά πρωί – απόγευμα με στόχο να παρουσιάσουν τουλάχιστον 12 άρματα υψηλής τεχνικής στη μεγάλη παρέλαση. Οπως εξηγούν φέτος θα ακολουθήσουν την τεχνοτροπία και τις τεχνικές των κ.κ. Μπλάντα και Καραγιάννη και όπως σημειώνουν εκείνο που θα αλλάξει φέτος σε σχέση με πέρυσι θα είναι τα χρώματα με δεδομένο ότι και οι τρεις είναι ζωγράφοι και ξέρουν πολύ καλά την τέχνη των χρωμάτων.

Τα πρώτα άρματα άρχισαν να σχηματοποιούνται αν και οι τρεις καλλιτέχνες δεν θέλουν να αποκαλύψουν στοιχεία και τη θεματολογία, υπογραμμίζοντας ότι αυτά θα παρουσιαστούν στη μεγάλη παρέλαση…

φωτο από τις σελίδες των δημιουργών στο facebook

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ