ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ράγισαν» καρδιές στα Τέμπη από πρωτόγνωρες εικόνες για τους Λαρισαίους που ίσως για πρώτη φορά έζησαν το δράμα των προσφύγων, πέρα από τις εικόνες που αντίκριζαν μήνες τώρα από τη ζεστασιά του καναπέ τους!

Ατέλειωτο το καραβάνι των απελπισμένων, βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι, ανέστιοι δίχως πατρίδα σε πρόχειρα καταλύματα μιας κρατική μηχανή που δεν ήξερε πως ν’ αντιδράσει, την ώρα που κάποιοι αισχροκερδούσαν από την τραγωδία.

«Λύγισαν» έμπειροι συνάδελφοι μπροστά στις εικόνες, άκαμπτοι λίγο πιο κει οι υπέρμαχοι της… ελεύθερης οικονομίας 2 ευρώ για μια γουλιά νερό, 5 ευρώ για τη φόρτιση το κινητού για μια πολυπόθητη επικοινωνία με κείνους που άφησαν πίσω τους στη Συρία, το Ιράκ, όπου άνοιξε τις αγκάλες της η περίφημη ελεύθερη οικονομία μας σκορπώντας απλόχερα την καταστροφή και την προσφυγιά.

Ντραπήκαμε για τους λίγους και θαυμάσαμε τα αντανακλαστικά των πολλών, αλληλέγγυοι, εθελοντές, μα και εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίχως πλάνο και συσκέψεις, ΔΙΧΩΣ ΣΚΕΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ, πρόσφεραν από καρδιάς ό,τι μπορούσαν.

Όσο για κείνους τους λίγους που «κονόμησαν» με την ελεύθερη οικονομία τους ας μείνουν «σκλάβοι» της απανθρωπιάς και μιας συνείδησης που καλύτερα για κείνους να μην «ξυπνήσει» κάποτε…

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ