ΕΚ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» Έκτορας Νασιώκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πόλη μας έχασε μία  ακόμη μεγάλη ευκαιρία να καταγραφεί ως μία σοβαρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη . Χάθηκε μια  ευκαιρία να ανοιχτούμε στον κόσμο  και να δοκιμασθούμε στην πράξη, με  βάση την ιστορίας μας , τον πολιτισμό  μας και το  παραγωγικό μας  γίγνεσθαι.   Το ζήτημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 ήταν γνωστό από ετών.

Η Δημοτική Αρχή όμως αποφάσισε να μπει στη διεκδίκηση έξι μήνες προ του τέλους. Έτσι  όλα έγιναν βιαστικά , πρόχειρα και κυρίως επικοινωνιακά. Απέπνεαν έντονα το άρωμα του ερασιτεχνισμού.  Συγκριθήκαμε με πολύ μικρότερες πόλεις και ηττηθήκαμε. Δεν καταφέραμε να περάσουμε ούτε καν στο δεύτερο γύρο αξιολόγησης.

Η Παράταξη μας, η  «Ανθρώπινη Πόλη», αυτό ακριβώς είχε τονίσει από την αρχή και παρά τις δικαιολογημένες ενστάσεις μας στηρίξαμε την προσπάθεια.  Σήμερα είναι καθήκον μας να μάθουμε από τα λάθη και τις αδυναμίες και να  προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όση δουλειά έγινε αυτόν τον καιρό για να μην πάνε τελείως χαμένα τα εκατόν εβδομήντα χιλιάδες Ευρώ που η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε για την υπόθεση της πολιτιστικής πρωτεύουσας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ