ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΑΡΧΩΣΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ

Ανακοίνωση με την οποία καυτηριάζει την απόφαση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου να άρει την απόφασή της για παραχώρηση του Εμμανουηλείου στο σύλλογο των Ποντίων μετά από διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, εξέδωσε η Δράση Πολιτών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερήσιος αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ως γνωστόν, πριν μερικές ημέρες, ο Ποντιακός Σύλλογος Τυρνάβου θέλησε να διοργανώσει, στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο, μια εκδήλωση με εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, η οποία ειδικότερα είχε ως βασικές θεματικές περιοχές την προϊούσα ισλαμοποίηση (προφανώς του ευρωπαϊκού χώρου), την αχρήματη μορφή κοινωνίας και την αμφιλεγόμενη Κάρτα του Πολίτη.

Όπως φαίνεται από τη θεματολογία της σχεδιασθείσης εκδήλωσης, δεν υφίσταται τίποτα μεμπτό, ρατσιστικό, ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς, τα μέλη του Συλλόγου θέλησαν να προσφέρουν σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη μια στοιχειώδη ενημέρωση και ένα γόνιμο προβληματισμό επί ζητημάτων που συζητούνται ευρέως στις μέρες μας και, μάλιστα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μολονότι, όμως, οι Πόντιοι του Τυρνάβου είχαν κάθε αγαθή πρόθεση για την εκδήλωσή τους, φαίνεται ότι λάθεψαν σε κάτι: δεν υπολόγισαν καθόλου τη βούληση του κ. Σαρχώση, ο οποίος ως μέγας λογοκριτής παρενέβη και ματαίωσε την εκδήλωση, αφαιρώντας από το Σύλλογο τη δυνατότητα χρήσης του Εμμανουηλείου ως νέος αγάς και ιδιοκτήτης της δημοτικής περιουσίας του Τυρνάβου.

Ο κ. Σαρχώσης, μάλιστα, με ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι προχώρησε στην ενέργειά του αυτή, διότι θέλησε να αποτρέψει καταστάσεις διχασμού στην τοπική κοινωνία, καθώς στην αφίσα που κυκλοφόρησε  για την εκδήλωση υπήρχε η φράση «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ειλικρινά, η «Δράση Πολιτών» αδυνατεί να αποκωδικοποιήσει το αλλόκοτο πνεύμα αντίληψης των πραγμάτων του κ. Σαρχώση. Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον εν λόγω κύριο να λογοκρίνει καθόλα νόμιμες δράσεις πολιτών; Ποιος του έδωσε την εξουσία να καταπατά τα ιερά συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του συνέρχεσθαι; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να διαθέτει της δημοτικές υποδομές σύμφωνα με τα γούστα και τις εμμονές του; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να εφαρμόζει τις ιδεοληψίες του στη ζωή των δημοτών;

Δυστυχώς, φαίνεται ότι στον Τύρναβο, λόγω του επερχόμενου καρναβαλιού, αποκτήσαμε μια φαιδρή καρικατούρα δικτατορίσκου, ο οποίος μάλιστα, μέσα στην γελοιότητά του, δεν θέλει να καταλάβει πως πράγματι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και πως με τη δική του φασίζουσα συμπεριφορά και νοοτροπία προκαλούνται  διχαστικά διλήμματα στην τοπική κοινή γνώμη εκ του μηδενός και άνευ ουσιαστικής αιτίας.

Γι αυτό καλά έκαναν οι Πόντιοι και σιώπησαν. Δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν στον φαιδρό ιδεοληπτικό φασίστα. Είναι τόσο μεγάλη η απαξίωση του κυρίου Σαρχώση και της παρεούλας του που ακόμη και η σιωπή βοά και με ενάργεια καταδεικνύει τις ασχήμιες μιας ομαδούλας που δεν έχει μάθει να σέβεται ούτε ιερό, ούτε όσιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ