ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΛΙΤΟΣ»

«Πρόκειται για μια μυθιστορηματική σύνθεση που υπακούει στην ιστορική αλήθεια την ώρα που το ταξίδι γίνεται υφάδι και ο Βενιζέλος ξεκινά τη μετάφραση του Θουκυδίδη λίγους μήνες πριν τον όλεθρο της Μικρασιατικής Καταστροφής, σε ένα άγνωστο υπερατλαντικό ταξίδι επτά μηνών που πραγματοποίησε

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAμε τη δεύτερη σύζυγό του Ελενα Σκυλίτση το 1921, με το περίφημο κρουαζιερόπλοιο Ακουιτάνια», περιέγραψαν οι ομιλητές αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Ταξίδι μέλιτος», στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Σε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση που παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον πλήθος κόσμου ο Μίμης Ανδρουλάκης περιέγραψε το ραντεβού Βενιζέλου-Στάλιν το 1936 σε μια προσπάθεια αποτροπής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κάνοντας αναφορές και στο Γ.Γ της ΕΔΑ και βουλευτή Λάρισας Στ. Σαράφη, συνομιλώντας για το βιβλίο του με το φιλόλογο Θωμά Ψύρρα και το δημοσιογράφο Ανδρέα Γιουρμετάκη.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας Λάρισας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας, οι Εκδόσεις Πατάκη και το βιβλιοπωλείο Γνώση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ