Κ. ΠΟΥΛΑΚΗΣ: ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ

Ανοιχτή επιστολή, με την παράκληση της δημοσίευσης, απέστειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών & Δ.Α., κ. Κώστας Πουλάκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που άφηναν αιχμές περί δήθεν αδυναμίας ή ολιγωρίας της κυβέρνησης και του Υπουργείου στην αποκατάσταση της νομιμότητας στο Δήμο Βόλου,

όπου ο κ. Μπέος, παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε αργία, επιμένει να εμφανίζεται ως Δήμαρχος. Στην επιστολή του, ο κ. Πουλάκης αφού αναφέρει αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το ΥΠΕΣΔΑ και η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, για την τήρηση της νομιμότητας, καταλήγει επισημαίνοντας τα εξής :

«Οι υπόνοιες περί αδράνειας ή περί αδυναμίας του Υπουργείου και της κυβέρνησης να επιβάλλουν τη νομιμότητα είναι παντελώς ανυπόστατες. Άλλωστε, σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες, από τις οποίες δεν προκύπτουν μόνο δικαιώματα για τις διάφορες δημόσιες εξουσίες και όργανα (π.χ. Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελικές Αρχές κ.λπ.), αλλά και υποχρεώσεις και ευθύνες για τους φορείς τους, οι οποίες δεν μπορεί πάντοτε να αποκρύβονται με τη γενική και βολική μετακύλιση του βάρους στην κυβέρνηση, ειδικά όταν αυτή έχει παράσχει κάθε δυνατή πολιτική κάλυψη και στήριξη για την πάταξη της διαπλοκής και του οργανωμένου εγκλήματος σε όλα τα επίπεδα».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Πουλάκης σημειώνει ότι δέχεται απειλές και εκβιασμούς, ενώ σημειώνει ότι τον παρακολουθούσαν άνθρωποι του καθαιρεμένου δημάρχου, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μάλιστα, τη στάση μου αυτή την «πλήρωσα» και προσωπικά, αφού στοχοποιήθηκα από τον εν λόγω πρώην Δήμαρχο, που κατ’ επανάληψη μου επιτέθηκε και συνεχίζει να μου επιτίθεται, εκτοξεύοντας δημόσια εις βάρος μου ύβρεις, συκοφαντίες, κοροϊδίες, αλλά και απειλές, με αποκορύφωμα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου βρέθηκα στο Βόλο με την οικογένειά μου, υπό καθεστώς διαρκούς και εμφανούς παρακολούθησης από τους «μπράβους» του κ. Μπέου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ