ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής σταδιοδρομίας “Ερευνώντας το χτές μέσα από τα επαγγέλματα” πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σε μια μαγευτική γωνιά της Ελλάδας, τα Ζαγοροχώρια! Συμμετείχαν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που εκπονούν το πρόγραμμα με τους συντονιστές καθηγητές τους.

zagorox1Το οδοιπορικό πλούσιο σε εικόνες, γνώσεις, βιώματα, συναισθήματα σε ένα φυσικό περιβάλλον που χαρίστηκε απλόχερα σε όλες του τις εναλλαγές!!! βροχή, χιόνι,συννεφιά και ηλιοφάνεια επέτρεψαν την απόλαυση των άγριων βουνοκορφών, των ποταμών, των χαράδρων, των εκπληκτικής ομορφιάς αλλά και τεχνικής  γεφυριών, των εκκλησιών, των βρυσών με τα γάργαρα, κρυστάλλινα νερά, των “κρεμασμένων” κυριολεκτικά χωριών, με διαφορετικό κάθε φορά φωτισμό! Οι εποχές όλες, με την ξεχωριστή τους ομορφιά, αναπτύχθηκαν σε ένα τριήμερο ξεσηκώνοντας και ξυπνώντας τις αισθήσεις!

Ταυτόχρονα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, επισκέφτηκαν εργαστήριο αργυροχοΐας στα Ιωάννινα, αποστακτήριο στο χωριό Μολυβδοσκέπαστη και οινοποιείο στο Μέτσοβο προκειμένου να εμπλουτίσουν τις εργασίες τους σχετικά με τα παραδοσιακά επαγγέλματα.
Μια εκδρομή πλούσια λοιπόν σε όλα της, με την ζωντάνια των μαθητών σε πλήρη ανάπτυξη!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ