ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτών ειδικοτήτων οι οποίοι προϋπήρχαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις ειδικότητες ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ 16 Μουσικής,

ώστε να μετατεθούν εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στον τόπο των οικογενειακών τους συμφερόντων, με τα ίδια μόρια του τελευταίου της αντίστοιχης ειδικότητας που μετατάχθηκαν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή:

“Με την παρ.11 του άρθρου 82 του ν.4172/13 (ΦΕΚ Α  167) περί υποχρεωτικών μετατάξεων πραγματοποιήθηκε η μετακίνηση περίπου 4.000 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις από την δευτεροβάθμια στην  πρωτοβάθμια εκπαίδευση .

Σε εφαρμογή της νομοθεσίας που ανέφερε ότι «ο ποσοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης, γίνεται με διαπιστωτική πράξη που εκδίδεται από τον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κατόπιν εισήγησης της Γενικής Διεύθυνσης  Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης …», εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις με αριθμό θέσεων εκπαιδευτικών όπου μετατάσσονται υποχρεωτικά ανά ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η όλη διαδικασία χαρακτηρίστηκε από έλλειψη διαφάνειας σύμφωνα με συνδικαλιστικά όργανα αλλά και συλλόγους εκπαιδευτικών, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους τον Μάρτιο του 2014 ζητούσαν από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να γνωστοποιήσει τα μόρια των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά με σειρά Υπουργικών Αποφάσεων από τα τέλη Αυγούστου 2013 και προκάλεσε επίσης τον αποκλεισμό από τη διαδικασία αυτή των αντιστοίχων εκπαιδευτικών οι οποίοι επέλεξαν να διοριστούν και να υπηρετήσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την απογοήτευσή τους για την έλλειψη αξιοκρατίας, διαφάνειας και ισονομίας από  την πολιτεία.

Αίτημα όλων των ως άνω εκπαιδευτικών είναι, εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων να μπορούν να μεταταχθούν με τα ίδια μόρια του τελευταίου της αντίστοιχης ειδικότητας που μετατάχθηκαν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ  Α΄ 167).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι μέτρα θα πάρει για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των εκπαιδευτών ειδικοτήτων οι οποίοι προϋπήρχαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στις ειδικότητες ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ 16 Μουσικής, ώστε να μετατεθούν εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στον τόπο των οικογενειακών τους συμφερόντων, με τα ίδια μόρια του τελευταίου της αντίστοιχης ειδικότητας που μετατάχθηκαν από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με την παρ.11 του άρθρου 82 του ν.4172/13 (ΦΕΚ Α  167)”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ