«ΤΕΤ Α ΤΕΤ» ΚΟΚΚΑΛΗ ΜΕ ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΤΙΚΟΥΣ-ΟΠΤΟΜΕΤΡΕΣ

Τον Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Λάρισας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλη. Στην συνάντηση μαζί με τον Λαρισαίο βουλευτή ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδας κ. Δαρβίρας Νικόλαος, ο κ. Σιανούδης Ιωάννης, Προιστάμενος των ΤΕΙ Αθηνών (Τμήμα Οπτικών),

ο κ. Ευάγγελος Πατέρας, καθηγητής Οπτομετρίας στα ΤΕΙ Αθήνας και ο κ. Γεώργιος Γαρεφαλλάκης, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Οπτικού-Οπτομέτρη στην Ελλάδα και η χορήγηση άδειας άσκησης ενιαίου επαγγελματικού οπτικού – οπτομέτρη από το Υπουργείο Υγείας. Κοινό αίτημα των Οπτικών της χώρας είναι η χορήγηση της ως άνω άδειας σε όλους εκείνους τους οπτικούς, οι οποίοι κατέχουν και προσκομίζουν πτυχίο του τμήματος Οπτικής – Οπτομετρίας είτε από τα ΤΕΙ Αθήνας (πρώην ονομαζόμενου Τμήματος Οπτικής) ή του Τμήματος Οπτικής Οπτομετρίας του ΑΤΕΙ Αιγίου ή πτυχίου σχολής οπτικής και Οπτομετρίας της αλλοδαπής αναγνωρισμένου στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης, με προτεραιότητα την εξασφάλιση Γνωμοδότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, προκειμένου να εκδοθεί στην συνέχεια η αναμενόμενη Υπουργική Απόφαση.

Ο κ. Κόκκαλης μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Το αίτημα των Οπτικών που μεταφέραμε στον Υπουργό είναι δίκαιο και εύλογο. Η αναγνώριση των πτυχίων τους, θα προσλάβει και από ηθικής πλευράς μία δικαίωση για όλους εκείνους τους Οπτικούς οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες εκπαιδεύτηκαν και στην Οπτομετρία από τις σχολές τους αλλά και διενεργούν παράλληλα εν τοις πράγμασι στο κατάστημά τους μετρήσεις προκειμένου για την χορήγηση φακών επαφής. Η επέκταση της Οπτομέτρησης στα οπτικά γυαλιά και η πλήρης αναγνώριση των πτυχίων τους (εφόσον έχουν λάβει πτυχίο Οπτικού – Οπτομέτρη), θα επιφέρει τόσο την ισονομία μεταξύ των ιδίων αλλά και την εύλογη αξιοποίηση των περίπου 3.000 επαγγελματιών Οπτομετρών αποφοίτων των σχολών που λειτουργούσαν και εξακολουθούν να λειτουργούν σήμερα στην Αθήνα.»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ