ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαζική αναμένεται να είναι σήμερα η συμμετοχή των Λαρισαίων στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στην Αθήνα ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού εκτρώματος.

Ηδη από τις 12 μεσημέρι δεκάδες αγρότες, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν με λεωφορεία από τη Λάρισα για να βρεθούν το απόγευμα στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα ενώνοντας τη φωνή τους με τη φωνή χιλιάδες λαού που απαιτεί την απόσυρση του ασφαλιστικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κινητοποίηση διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πανελλαδικής των μπλόκων, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αλλά και η ΕΛΜΕ αύριο μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση του δ.σ.

ΤΟ ΕΚΛ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑ! ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Εν τω μεταξύ το ΕΚΝΛ με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους απεργούς που χθες πρώτη μέρα των τριήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα! Τα ΔΣ των σωματείων, οι λαϊκές επιτροπές να εξαντλήσουν τις δυνατότητες για να φτάσουν παντού οι απεργιακές ανακοινώσεις του ΕΚΝΛ, των σωματείων στους κλάδους, στις γειτονιές, στα μαγαζιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος το Σάββατο 7/5 στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα (πλατεία Ομόνοιας), με ώρα αναχώρησης από τη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι από  την οδό Τ. Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) δίπλα στον Πηνειό, με τα λεωφορεία που ναυλώνει το ΕΚΝΛ και είναι δωρεάν η μετακίνηση. Συντονίζουμε τον βηματισμό μας απέναντι στο νόμο-λαιμητόμο και τη νέα φορολογική επιδρομή.

Την Κυριακή τιμάμε τα 130 χρόνια Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως της αξίζει. Υπερασπιζόμαστε την κοινωνική ασφάλιση, με απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ.

Χαιρετίζουμε την απόφαση των αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, ελευθεροεπαγγελματιών να κλείσουν τα μαγαζιά τους την Κυριακή και τους καλούμε να συναντηθούμε ξανά στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στην Κ. Πλατεία..

Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!

Η ΕΛΜΕ

Εξάλλου χθες με πρωτοβουλία των Παρεμβάσεων – Συνεργαζόμενων και αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί την Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπαιδευτικών στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων του δ.σ. της ΕΛΜΕ πλην ΣΥΝΕΚ για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις των εκπαιδευτικών.

Στο περιθώριο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση των παρευρισκόμενων μελών του δ.σ. της ΕΛΜΕ κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η κάθοδο της ΕΛΜΕ αύριο στην Αθήνα στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία συντάγματος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μη συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΛΜΕ οι Παρεμβάσεις – Συνεργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Συνάδελφοι μετά την άρνηση των υπόλοιπων παρατάξεων για έκτακτη σύγκλιση του ΔΣ της ΕΛΜΕ (με τη φτηνή δικαιολογία των κυβερνητικών συνδικαλιστών των ΣΥΝΕΚ ότι αδυνατούν να παρευρεθούν!!!!) και μπροστά στον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου, καλούμε όλους τους συναδέλφους εν ενεργεία και συνταξιούχους σε ανοικτή αγωνιστική σύσκεψη απόψε 20:00 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν το συνδικάτο και θα αφήσουν τον κλάδο παρατηρητή της σφαγής του είναι βαθιά γελασμένοι. Καταγγέλλουμε την παράταξη των ΣΥΝΕΚ που με το γελοίο επιχείρημα ότι θα λείπουν (ενώ το πρωί ήταν παρόντες στην συγκέντρωση παρωδία της ΑΔΕΔΥ ) έδωσαν άλλοθι στις παρατάξεις του παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού να αρνηθούν την σύγκλιση του ΔΣ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ