ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ- Εφοριακών που ζητά να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου

Συνεδρίασε την Τετάρτη 11 Μάη το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΔΟΥ με βασικό θέμα την εξέταση του σχεδίου νόμου για την «ανεξαρτητοποίηση» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων  η ψήφιση του οποίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Eurogroup της 24ης Μάη.

Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η συντριπτική πλειοψηφία των Γενικών Συμβούλων είναι ότι πρόκειται για ένα άθλιο, απαράδεκτο νομοσχέδιο το οποίο δεν φτιάχνεται και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα. Με βάση αυτό το συμπέρασμα, ως πρώτη απάντηση ήταν η 24ωρης απεργία την Πέμπτη 19 Μάη με μεγάλα ποσοστά 70%-εως και 90% με αίτημα την απόσυρσή του απεργία που συνεχιστικέ και σήμερα Παρασκευή 20 Μάη άκαρπη συνάντηση με εκπροσώπους της Κυβέρνησης  . Το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου δικαιώνει τις έγκαιρες εκτιμήσεις της ΔΑΣ για το περιεχόμενο των αναδιαρθρώσεων που έχουμε μπροστά μας και την τύχη που αυτές επιφυλάσσουν για το σύνολο των συναδέλφων. Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης:

             Αποτελεί de facto διάσπαση του κλάδου αφού ΣΔΟΕ – κτηματικές μένουν εκτός «Ανεξάρτητης» Αρχής.

             Δίνει απόλυτη εξουσία στον Διοικητή της Αρχής, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών και την καθημερινότητα των συναδέλφων (σύσταση / κατάργηση οργανικών θέσεων και μονάδων, λύση υπαλληλικής σχέσης / απολύσεις, «αξιολόγηση», υπηρεσιακές μεταβολές κλπ). Ουσιαστικά παραδίδει τους συναδέλφους «βορά στις ορέξεις» του εκάστοτε Διοικητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλα τα θέματα που αφορούν το προσωπικό της Αρχής, το παρόν νομοσχέδιο προηγείται του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα!

             Ειδικά για την «αξιολόγηση», ο διοικητής έχει απόλυτη ευχέρεια να διαμορφώσει ένα σύστημα ακόμα πιο αντιδραστικό και από το νόμο Βερναρδάκη. Συνδέοντας ακόμα πιο στενά τις αμοιβές με την «αποδοτικότητα», η «αξιολόγηση» στη ΓΓΔΕ θα επιβραβεύει όσους… κάνουν κατασχέσεις σπιτιών και θα τιμωρεί όσους αντιστέκονται σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική!

             Ενισχύει την κατηγοριοποίηση των συναδέλφων στον κλάδο μιας και κάνει σε πολλά σημεία ειδικές αναφορές σε «Ελεγκτές Βεβαίωσης» και «Ελεγκτές Αναγκαστικής Είσπραξης».

             Στρώνει το έδαφος για τον εξοστρακισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων, ειδικά όσων δεν ασκούν ελεγκτικά καθήκοντα, μιας και στο άρθ. 38 παρ. 5 ρητά αναφέρει ότι «οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Αρχής, μεταφέρονται από αυτήν». Η «μεταφορά» αυτή, αν δεν είναι απόλυση, θα είναι προφανώς εκτός ΥΠΟΙΚ μιας και μέσα στο ΥΠΟΙΚ δε θα υφίστανται αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Συμπερασματικά, το νομοσχέδιο είναι «κομμένο και ραμμένο» στις απαιτήσεις πλουτοκρατίας – Ε.Ε., που θέλουν ένα ακόμα πιο άγριο φορολογικό μηχανισμό, ο οποίος θα μαζεύει και την τελευταία πεντάρα από τα λαϊκές τσέπες και θα τη μετατρέπει σε αναπτυξιακούς νόμους, φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, με στόχο να αποσπάσει τη συναίνεση στην αντιλαϊκή επίθεση, η οποία δεν έχει τελειωμό. Κάνοντας το άσπρο μαύρο, προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό ότι θα έρθει η ανάκαμψη και θα τελειώσει η λιτότητα, ότι δε θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Η αλήθεια όμως είναι ότι πέρα από την «ανεξαρτητοποίηση» της ΓΓΔΕ, έχει ήδη συμφωνήσει το νέο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνει νέα φοροληστεία, το συμπληρωματικό μνημόνιο – «κόφτη» δαπανών, την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα

funds κ.ά.

ΚΑΤΩ Η ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ!

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ