ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ Η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ;

?????????????

Παντός καιρού αποδείχθηκαν διοργανωτές αλλά και επισκέπτες της 1ης Οικογιορτής Λάρισας, που απτόητοι από τη χθεσινή νεροποντή έδωσαν σήμερα δυναμικό παρών στο Αισθητικό Άλσος, ανοίγοντας την… όρεξη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

«Στόχος μας η προβολή τάσεων της αγροτικής παραγωγής, αλλά και η διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος για να καταλήξει πως «θα ήταν σημαντικό η εκδήλωση να καθιερωθεί ως ετήσια Πανελλήνια Διοργάνωση με πιθανές διεθνείς συμμετοχές».

Βάζει ψηλά τον πήχυ ο δήμαρχος και αν κρίνουμε από τους εκατοντάδες επισκέπτες που συνομίλησαν με τους καλλιεργητές, αντάλλαξαν γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τις διάφορες ποικιλίες και φυσικά προμηθεύτηκαν σπόρους και φυτά, μάλλον δεν έχει άδικο.

Θυμίζουμε πως η 1η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ Λάρισας διοργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , το Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, καθώς και συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Ε.Π.

Φωτο: ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ