«ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Παρουσία εκπροσώπων 18 πρεσβειών ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώθηκαν σήμερα, με επίκεντρο τη Λάρισα, οι διήμερες εκδηλώσεις της Διεθνούς Ένωσης IHRA για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι εκδηλώσεις, υπό το γενικό τίτλο «Θυμόμαστε», παρουσία του Ρουμάνου πρέσβη στην Ελλάδα Λουσιάν Φάτο, με ηχηρά μηνύματα κατά του φασισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού κορυφώθηκαν την Κυριακή στην Ιερή Συναγωγή Λάρισας, όπου και τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε ομιλία του Σοφολογιότατου Ραβίνου Λάρισας Ηλία Σαμπετάι με θέμα «Η αξία της μνήμης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμήθηκε η μοναδική εν ζωή όμηρος των στρατοπέδων συγκέντρωσης κ. Νάκη Μπέγα καθώς και Λαρισαίοι μαθητές που έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα το Ολοκαύτωμα, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Λαρισαίων Εβραίων θυμάτων Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι σχετικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και το Σάββατο στο Διαχρονικό Μουσείο και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ τη συνδιοργάνωση είχαν η Α.Ε. ο πρέσβης της Ρουμανίας, προεδρεύουσας χώρας της Διεθνούς Ένωσης για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος Λουσιάν Φάτου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας Μώρις Μαγρίζος.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ