ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η “MILEX 2016” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με το σημερινό debriefing  ολοκληρώνεται σήμερα η άσκηση “MILEX 2016”, με έδρα τη Λάρισα και τη Νέα Σάντα Κιλκίς, όπου εδρεύουν ΕΣΕΕΕ και Ελληνικό Στρατηγείο επιχειρήσεων της Ε.Ε και 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αντίστοιχα και χώρο άσκησης τις Βρυξέλλες.

Στην Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ), σύμφωνα με το Διοικητή της 1ης Στρατιάς Ηλία Λεονταρή δόθηκε η ευκαιρία για επαφές με στρατιωτικά στελέχη 16 χωρών-μελών της Ε.Ε, ενώ παράλληλα «εντοπίστηκαν κενά και προτάθηκαν σημαντικές διορθώσεις».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για η άσκηση χειρισμού κρίσεων σε στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο, βασισμένη σε ένα υποθετικό σενάριο διεξαγωγής επιχειρήσεων στο πλαίσιο χειρισμού κρίσεων της ΕΕ, χωρίς προσφυγή στις δυνατότητες και στα μέσα του ΝΑΤΟ, αφού η “MILEX” είναι άσκηση σχεδίασης και μη βασιζόμενη σε επεισόδια.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στην τελική φάση της μεγαλύτερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας του «Ελληνικού Στρατηγείου» δεν έδωσε τελικά το παρών ο άμεσος προϊστάμενος, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Στρατηγός Κωσταράκος, λόγω σοβαρών οργανωτικών θεμάτων που τον κράτησαν στις Βρυξέλλες.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ