ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη βίωσαν την Κυριακή οι Ενεργοί Πολίτες στο Αισθητικό Άλσος Λάρισας, όπου βρίσκεται και ο κήπος παραδοσιακών λαχανικών και βοτάνων, που διατηρούν.

enpol1 enpol3Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας διοργάνωσε μια εκδρομή στο Αισθητικό Άλσος, για να βρεθούν τα παιδιά – αλλά και οι μεγάλοι – μέσα στη φύση, να παίξουν και να διασκεδάσουν!

Εκεί συνάντησαν και τους εθελοντές, που περιποιούνται τον κήπο παραδοσιακών φυτών ακούραστα, ακόμα και τις Κυριακές! Με μεγάλη χαρά ξενάγησαν τα παιδιά στον κήπο, τους έδειξαν τις καλλιέργειές τους και τους εξήγησαν τη διαδικασία της φύτευσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για το παρτέρι όπου καλλιεργούμε βότανα με την φυσική μέθοδο καλλιέργειας «Περμακουλτούρα», αλλά και για το σύμπλεγμα φούρνος – ψησταριά – μαγειρική εστία – νεροχύτης, που κατασκευάστηκε με παραδοσιακό τρόπο δόμησης, στα πλαίσια της πρόσφατης 1ης  Οικογιορτής της Λάρισας!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν τα ίδια, τα φυτά που τους δόθηκαν, κι έτσι να συμμετέχουν κι αυτά έμπρακτα στην διαδικασία της καλλιέργειας!
Τέτοιες επισκέψεις γεμίζουν χαρά και είναι πάντα ευπρόσδεκτες από τους Ενεργούς Πολίτες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ