ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΕΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ανακοίνωση με αφορμή το τιμολόγιο των υπηρεσιών που παρέχει το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο του Τυρνάβου στους δημότες το οποίο γνωστοποιήθηκε πρόσφατα, εξέδωσε η παράταξη “Δράση Πολιτών” κάνοντας λόγο για χαράτσια σε βάρος των δημοτών. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Πριν από λίγες ημέρες, πληροφορηθήκαμε διά του Τύπου το τιμολόγιο που επιβάλλει η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση για τη χρήση των υπηρεσιών του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου στον Τύρναβο.

Εμφανώς, πρόκειται για μια απαράδεκτη πρακτική που, κατ’ ουσίαν, λειτουργεί ως έμμεση φορολόγηση για το σύνολο των νοικοκυριών του Τυρνάβου. Η ανάλγητη κοινωνική πρακτική της δημοτικής αρχής θα διαιρέσει τους Τυρναβίτες σε πατρίκιους και σε πληβείους. Τα παιδιά των πατρικίων θα μπορούν να χαρούν και να διασκεδάσουν στο Πολυδύναμο, ενώ οι γόνοι των φτωχών πληβείων θα κοιτάζουν έξω από τα κιγκλιδώματα και θα οικτίρουν τη μοίρα και την οικονομική αδυναμία των γονέων τους.

Μάλιστα, με το τιμολόγιο του κ. Σαρχώση, η πρόσβαση στο Πολυδύναμο για τα παιδιά που προέρχονται από τις φτωχές πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες καθίσταται, δεδομένης και της επώδυνης οικονομικής συγκυρίας, απολύτως απαγορευμένη, κάτι που θα βιώσουν, εξάλλου, και τα προερχόμενα από μονογονεϊκές οικογένειες παιδιά.

Η «Δράση Πολιτών» στηλιτεύει τον ταξικό διαχωρισμό των μικρών Τυρναβιτών και πρεσβεύει τη δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου. Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής να προσφέρει ατελώς στους δημότες τις στοιχειώδεις υπηρεσίες άθλησης και διασκέδασης και όχι να τους «χαρατσώνει» με την πρώτη ευκαιρία.

Δυστυχώς, όμως, η «πρώτη φορά Αριστερά» του Τυρνάβου δεν συγκινείται με τέτοια πράγματα. Καθώς η ηγετική τριάδα λαμβάνει κανονικά τον μηνιαίο παχυλό μισθό της, δεν νιώθει υποχρεωμένη να έχει κοινωνικές ευαισθησίες. Αυτά είναι  πράγματα των λαϊκιστών, που παραμένουν ακατανόητα για την «τοπική τρόϊκα».

Τουλάχιστον, όμως, ας αλλάξουν το προεκλογικό τους σύνθημα. Το «πρώτα ο πολίτης» ας το κάνουν «πρώτα τα λεφτά», για να τηρούν και τα προσχήματα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ