ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ» ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Αποκαμωμένοι από τη ζέστη και την ταλαιπωρία των τελευταίων 24ωρων, αλλά και αποφασισμένοι να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους στην Αθήνα ή σε άλλες δομές της Θεσσαλίας, έφτασαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ στη πλατεία ΟΣΕ της Λάρισας πλέον των 100 Αφγανών προσφύγων, που από χθες αρνήθηκαν να εγκατασταθούν στη νέα δομή του Κυψελοχωρίου Λάρισας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕμφανώς καταβεβλημένοι και με έντονα τα σημάδια των επεισοδίων που προηγήθηκαν στο χώρο του στρατοπέδου οι πρόσφυγες καταγγέλλουν αστυνομική βία και άθλιες συνθήκες στη δομή του Κυψελοχωρίου, αρνούμενοι κατηγορηματικά να επιστρέψουν στο στρατόπεδο.

Αλληλέγγυοι και φορείς προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να περάσουν τη νύχτα στο πάρκο του ΟΣΕ, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό προς τα πού θα κατευθυνθούν στη συνέχεια.

Η παρουσία των προσφύγων προκάλεσε αναστάτωση στους περίοικους, πολλοί από τους οποίους έσπευσαν να συμπαρασταθούν με ένα μπουκάλι νερό και λίγα τρόφιμα, ενώ διακριτική αλλά έντονη είναι και η παρουσία της αστυνομίας στο χώρο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ