Β. ΒΑΡΝΑΣ: ΑΣΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΑΣΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη για τον Όλυμπο και τον καταλογισμό ευθυνών σε συγκεκριμένο πρόσωπο από το δήμαρχο Ελασσόνας, ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Βασίλης Βαρνάς έκανε την παρακάτω δήλωση, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος επέρριψε αδικαιολόγητα ευθύνες στη Δασάρχη Ελασσόνας. Στη δήλωσή του αναφέρει:

“Σε μια αψυχολόγητη και ακατανόητη κίνηση προχώρησε ο Δήμαρχος Ελασσόνας ο οποίος φαντάζεται παντού υπονομευτές και εχθρούς.

Μην κατονομάζοντας ευθέως αλλά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την Δασάρχη Ελασσόνας ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκει στο πρόσωπο της τον…. ‘’ μέγιστο’’ εχθρό και εμπόδιο στην εξέλιξη της υπόθεσης Όλυμπος.

Καταρχήν δεν κατάλαβε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός στην υπόθεση Όλυμπος είναι ο ίδιος – έτσι όπως χειρίζεται το θέμα- ο εαυτός του και οι αυτοπροσδιοριζομενοι διαχειριστές της υπόθεσης που βρεθήκαν στο περιβάλλον του και ‘’λειτουργούν’’ εξ ονόματος του.

Το μόνο δε που κατάφερε με αυτήν την άσκοπη επίθεση εναντίον της Δασάρχη ήταν…

1) Να ανοίξει ένα εσωτερικό ακόμα μέτωπο ,

2) Να καταφέρει ενδεχομένως να ‘’ αδρανοποιήσει’’ για την συνέχεια την Δασάρχη Ελασσόνας από την υπόθεση Όλυμπος, χάνοντας έναν υπηρεσιακό παράγοντα πολύ σημαντικό και

3) Να αποδείξει πλέον εμπράγματα ότι η στασιμότητα που υπήρχε μέχρι στιγμής για τον Όλυμπο να αποδειχτεί τελικά πιο σημαντική αν αναλογιστούμε συγκριτικά την ζημία που κάνουν οι ενέργειες του Δημάρχου και οι δηλώσεις του .

Η πρόσφατη του δε δήλωση ότι στον Όλυμπο ανεβαίνεις με ένα μπουκάλι νερό δείχνει την αστοχία του να καταφέρει να μεταφέρει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Τέτοιες δηλώσεις κ Δήμαρχε το μόνο που καταφέρνουν είναι να αφαιρούν κατά κάποιο τρόπο ‘’μπόνους’’ από την μεγαλοπρέπεια του βουνού και από την μεγαλοσύνη του.

Είναι κάτι που σε συνδυασμό με την μυθικότητα και την ιστορία του Βουνού δημιουργούν όλη αυτήν την ελκυστικότητα προς τους ξένους επισκέπτες .

Και αυτό πάτε να το απαξιώσετε κάνοντας δηλώσεις χωρίς κανένα περιεχόμενο, διότι δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Είμαι σίγουρος ότι σας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του Όλυμπου αλλά όχι τέτοια λάθη κ Δήμαρχε!.

Δείχνετε ότι μια επίσκεψη στον Όλυμπο είναι ένας υγιεινός συνήθης περίπατος σε κάποιο λοφίσκο η κάποια πλαγιά.

Στον Όλυμπο κατά καιρούς έχει …χαθεί κόσμος κ. Δήμαρχε, μην το ξεχνάτε αυτό.

Αλήθεια δεν κατανοείτε ότι όλες αυτές οι δηλώσεις σας θα πρέπει να είναι στοχευμενες και προσεκτικές προς την θετική κατεύθυνση για την υπόθεση Όλυμπος και θα πρέπει να ‘’προσθέτουν’’ και όχι να ‘’αφαιρούν’’.

Είναι δε παραπάνω από σίγουρο ότι από την μεριά του

Δίου — Λιτόχωρου θα γελανε μαζί μας αν διαπιστώσουν εσωτερικές αντιπαραθέσεις και αχρείαστες επιθέσεις μεταξύ μας.

Όσον αφορά τώρα την ουσία της υπόθεσης (σχετικά με το θέμα της Δασάρχη) όλα αυτά γίνονται ενόψει του προστίμου των 100.000 ευρώ περίπου για το καταφύγιο ‘’ χρηστακη’’ που πρόκειται να βεβαιωθεί σύντομα και προσπαθεί ο Δήμαρχος να βρει τις πταιει… για αυτήν την εξέλιξη.

Η αδράνεια φταίει δήμαρχε μαζί με τις λάθος ενέργειες σας και τίποτα περισσότερο.

Αφήσατε ένα θέμα δυο (2) χρόνια τώρα να σέρνεται χωρίς να κάνετε μια ουσιαστική παρέμβαση για να προλάβετε τετελεσμένα γεγονότα.

Και τώρα προσπαθείτε να κατασκευάσετε ένοχους αλλά μάλλον …. με άκομψο τρόπο και πολύ αργά.

Είναι κρίμα για όλους μας μια τέτοια εξέλιξη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ