ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Το Α’ Αρχαίο Θέατρο και άλλα ιστορικά μνημεία της Λάρισας, επισκέφθηκαν «Τα φιλαράκια του Αγίου Κωνσταντίνου», που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» που υλοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Φορώντας διακριτικά καπελάκια και συνοδευόμενα από το επιστημονικό προσωπικό της δομής, ξεκίνησαν την περιήγηση στην πόλη τραγουδώντας χαρούμενα συνθήματα.

Πρώτη στάση στην Πλατεία Μπλάνα, όπου τους υποδέχτηκε ομάδα ξεναγών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας υπό την εποπτεία της κ. Παπαναστασούλη, όπου και ανέλαβε δράση. Τα παιδιά αφού ξεναγήθηκαν στα ρωμαϊκά Λουτρά, κατευθύνθηκαν προς το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, όπου παρουσιάστηκε η ιστορία και η αξία του για την πόλη μας, καθώς και οι διαφορετικές χρήσεις του ανά εποχή.

Συνέχισαν με ξενάγηση στο Φρούριο και κατέληξαν στην στήλη του Ποσειδώνα στην οδό Δήμητρας, θαυμάζοντας τον μαρμάρινο ρωμαϊκό δρόμο καθώς και τα ίχνη του βυζαντινού τοίχους που συνεχίζει από την πλατεία Μπλάνα.

Στο τέλος τα παιδιά είχαν χρόνο για ελεύθερο παιχνίδι στην πλατεία, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας το κολατσιό τους. Στην περιήγηση τα συνόδευσαν οι κ κ. Ψαρρού Λ., Καζαντζίδου Μ., Θεοδωρίδου Α. και Κουκουβίτη Α. Παρούσα στην όλη δράση και η κ. Μπαξεβάνου Στ., Διευθύντρια της διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ