ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή της Αιγάνης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν στο σημείο ένα όχημα της ΠΥΛ και δύναμη 5 ανδρών, την ώρα που ευχάριστα είναι τα νέα και για την πυρκαγιά στους Παλαιούς Πόρους Πιερίας, που πλέον βρίσκεται σε ύφεση.

Στην περιοχή επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συμμετοχή πλέον των 70 ανδρών, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

φωτια2Υπεράνθρωπη και πολύωρη μάχη με τις φλόγες περιγράφουν αναγνώστες της σελίδας, παραθεριστές του Πλαταμώνα, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνδρομή των εναέριων δυνάμεων στην επιχείρηση, που παρά τους δυνατούς ανέμους και τον κυματισμό της θάλασσας «βουτάνε» συνεχώς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για τον εφοδιασμό τους με νερό.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα και σε ποιμνιοστάσιο στον Πλατύκαμπο, η οποία τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΠΥΛ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πρόλαβε να κάψει «μπάλες» με άχυρο καθώς και μικρή έκταση με χαμηλή βλάστηση και χόρτα, χωρίς να κινδυνέψει ζωικό κεφάλαιο.

Ειρήνη Παπουτσή

Σ.Σ. Ευχαριστούμε το Βασίλη Γκέκα για την ευγενική αποστολή των φωτογραφιών

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ