ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ, ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Η τακτική άσκηση σας κάνει να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις (προκαλώντας το αίμα να ρέει μέσα στο πρόσθιο μετωπιαίο του εγκεφάλου), ενώ αν παίζετε ένα σπορ, γίνεστε καλύτερος αναγνώστης χαρτών. Τα ομαδικά παιχνίδια, ή οι χωρικές δραστηριότητες όπως το σέρφινγκ, σας κάνουν να σκέφτεστε πώς το σώμα σας κινείται μέσα στο χώρο, και πως τα αντικείμενα εμφανίζονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Η σωστή επιλογή άσκησης, εξαρτάται από το πού θα θέλατε να είστε πιο έξυπνοι.

  1. Yoga – Μνήμη και Επεξεργασία πληροφοριών

Με τη διέγερση του μετωπιαίου λοβού, η γιόγκα βελτιώνει την ικανότητά σας να ενσωματώνετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας. Η γιόγκα συχνά συνιστάται για να βοηθήσει με το στρες. Επίσης, βελτιώνει την ικανότητα να επεξεργάζεστε πληροφορίες (η ικανότητά σας αυτή εμφανίζεται σε μόλις μισή ώρα αφού το μάθημα γιόγκα έχει ολοκληρωθεί).

  1. Διαλειμματική άσκηση – Ορεξη και Λιγούρες

Ο έλεγχος της λιγούρας συμβαίνει στον υποθάλαμο, βελτιώνεται με τη διαλειμματική άσκηση. Αυτό ισχύει και για άλλες εξαρτήσεις όπως το φαγητό, ή το τσιγάρο. Επίσης, σε υψηλές θερμοκρασίες οι λιγότερο έντονες ασκήσεις μειώνουν την όρεξη, και το αντίστροφο. Στη ζέστη, η άσκηση δημιουργεί λιγότερη γκρελίνη, την “ορμόνη της πείνας”.

  1. Κυκλική προπόνηση – Προσοχή στη λεπτομέρεια

Η Κυκλική προπόνηση επηρεάζει μια σειρά από περιοχές του εγκεφάλου όπως ο προμετωπιαίος φλοιός, ο βρεγματικός λοβός και η παρεγκεφαλίδα. Βελτιώνει την οπτική και χωρική επεξεργασία σας, τη δυνατότητα για εναλλαγή μεταξύ των εργασιών, και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

  1. Αερόμπικ – Λεκτική μνήμη

Η τακτική αερόβια άσκηση βελτιώνει το έργο της μνήμης στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου σας. Βελτιώνεται η λεκτική μνήμη, όπως και η δυνατότητα να θυμόμαστε τη λέξη που “…εδώ την έχουμε”, αλλά ποτέ δεν τη θυμόμαστε.

  1. Άρση Βαρών – Πολλές δουλειές ταυτόχρονα και Επίλυση προβλημάτων

Δύο μονόωρα την εβδομάδα άρσης βαρών διεγείρουν τη δραστηριότητα στον προμετωπιαίο φλοιό, βελτιώνουν την εκτελεστική λειτουργία (πολλές δουλειές ταυτόχρονα), και τη συνειρμική μνήμη. Συνειρμική μνήμη είναι όταν συνδέουμε δύο πράγματα, όπως όταν βάζουμε ένα όνομα σε ένα πρόσωπο. Επίσης, η άρση βαρών βελτιώνει πράγματα, όπως η διάρκεια προσοχής, και εξορκίζει τις επιπτώσεις της νόσου Alzheimer.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ