ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ;

Μόνο ευχάριστο δεν είναι το κλίμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας καθώς η σχεδιαζόμενη μετακίνηση δημοσιογράφου από τη ΔΗΡΑΛ στο Θεσσαλικό Θέατρο προκάλεσε μαθαίνουμε όχι μόνο την αντίδραση της συναδέλφου, που προς το παρόν επιδιώκει συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων, αλλά και ποικίλα σχόλια στους κόλπους του ραδιοφώνου.

Προσπερνώντας το «τυπικό» της υπόθεσης, καθώς όπως έγινε γνωστό δεν υπάρχει θέση δημοσιογράφου στο Θ.Θ, εκείνο που αξίζει να επισημανθεί είναι πως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η σχετική κίνηση δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους στη δημοτική αρχή, την ώρα που η αντιπολίτευση μάλλον τους περιμένει στη… γωνία προκειμένου να «σηκώσει» κι άλλο το θέμα!

Σημειώνεται πως στο Δημοτικό Ραδιόφωνο απασχολούνται 3 δημοσιογράφοι, 4 με την προσθήκη  εξωτερικού παραγωγού, εκ των οποίων η μία συνάδελφος καλύπτει σημαντικό κομμάτι και των αναγκών της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φαίνεται πως προκαλεί αντιδράσεις αλλά και σχόλια για την απόφαση της μετακίνησης.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ πληθαίνουν οι «ψίθυροι» που κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη της συγκεκριμένης συναδέλφου, κάτι που καλό θα ήταν να ξεκαθαριστεί από την Ίωνος Δραγούμη, πριν βιαστικές αποφάσεις ρίξουν απλά «νερό στο μύλο» ορισμένων που συνηθίζουν να πορεύονται χρόνια τώρα με την περίφημη «καραμέλα» πως «όλοι ίδιοι είναι».

Φανταζόμαστε πως με νηφαλιότητα και εκατέρωθεν εξηγήσεις θα δοθεί λύση στο ζήτημα, εκτός πια και αν η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, οπότε και κατά το λαό «ας πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».

Όπως και να’ χει οι διευκρινίσεις κρίνονται μάλλον απαραίτητες και ειλικρινά θεωρούμε πως μόνο κέρδος θα έχουν όλοι από τη δημοσιοποίησή τους, αφού στην προκειμένη αν μη τι άλλο το όποιο «κόστος» θα είναι προτιμότερο από την παραφιλολογία που ήδη περιβάλλει το όλο θέμα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ