«ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μία ιδιαίτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016  και ώρα 9.00 μ.μ., , με γενικό τίτλο «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», την οποία διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ.

Ο Αλγερινός Βέρβερος τραγουδοποιός Yelas, η δασκάλα μουσικής και πιανίστα  Αλεξάνδρα Τσούκη και ο εκπαιδευτικός και τραγουδιστής Δρ Στέργιος Τάτσιος  (με καταγωγή από το Νομό Λάρισας) θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα, με το οποίο θα μας ταξιδέψουν στη Μεσόγειο Θάλασσα με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κάτω Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο διακεκριμένος  μουσικός Yelas, έρχεται από το Παρίσι, όπου ζει, μόνο για δύο συναυλίες στην Ελλάδα, και θα παρουσιάσει τραγούδια στη μητρική του γλώσσα και γαλλικά. Είναι Βέρβερος και κατάγεται από την ορεινή Καβυλία της Αλγερίας αλλά έχει κάνει διεθνή καριέρα στη Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Ο Yelas, συμπράτει, για πολλοστή φορά, με το μουσικό ντουέτο ”Μεσόγειος”, με το οποίο έχει πραγματοποιήσει πολλές κοινές συνουλίες στην Ελλάδα.

Το μουσικό ντουέτο ”Μεσόγειος” ιδρύθηκε το 2013 στην Αθήνα, από την Αλεξάνδρα Τσούκη και τον Δρα Στέργιο Τάτσιο, και, μέχρι σήμερα, έχει δώσει δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικότερα, το ντουέτο έχει εμφανιστεί, με εξαιρετική επιτυχία, σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας,  σε  Δήμους, σε εκπαιδευτήρια και σε διεθνή μουσικά Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής της Πάτμου, στο 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας (2013), στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών στο Ασσουάν της Αιγύπτου, στο Αμπού Σίμπελ, στην Ελ Σααμπίγια, στο Κομόμπο και στην Όπερα του Καΐρου (2014).

Η συναυλία αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός στα μουσικά δρώμενα της Ελασσόνας και διακρίνεται, ιδιαίτερα, για την ποιότητά της, δεδομένου οτι συνδέει τους λαούς της Μεσογείου και τους πολιτισμούς των και τονίζει τα κοινά πολιτιστικά και κοινωνικά τους στοιχεία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερων απαιτήσεων και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου  που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ έως τώρα στην πόλη μας και που θα ενθουσιάσει το μουσικό κοινό της, γνωρίζοντάς το με το μουσικό πολιτισμό χωρών που είναι κοντά μας αλλά και τόσο άγνωστες σε εμάς.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα πλαισιωθεί με την φιλική συμμετοχή του Πόντιου λυράρη Νίκου Δημητριάδη και του Γιώργου Κεσκίνη, στο νταούλι, καθώς και άλλων γνωστών λαϊκών τραγουδιστών της Ελασσόνας.

Η Γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων: τηλ. 2493300616

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ