ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θέση μάχης παίρνουν οι εκπαιδευτικοί α/βαθμιας και στο νομό Λάρισας σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου τους που κάλεσαν δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικότητας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία της Πέμπτης αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας στις 1130 το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Δ. Παπαποστόλου οι αλλαγές στην εκπαίδευση, δεν γίνονται με κριτήριο τις παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των παιδιών σας. Γίνονται με το ένα και μοναδικό κριτήριο, των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση.

“Ξέρουμε πολύ καλά ότι όσο περνάει ο καιρός, η καθημερινότητά όλων μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οι ανάγκες μας για μια αξιοπρεπή ζωή, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που θα μας επιτρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια, για κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, για ανθρώπινη δημόσια υγεία και παιδεία, για ελεύθερο χρόνο και διασκέδαση έχουν μπει χρόνια τώρα στον «κόφτη» των μνημονίων.

Φέτος στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται το Ολοήμερο Δημοτικό  Σχολείο και το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο

Περισσότερες από 6.000 απολύσεις. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργού παιδείας. Αυτό είναι το βασικό κίνητρο των αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα,

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας των σχολείων στα χρόνια των μνημονίων είχε θεμελιωθεί στα ευκαιριακά κονδύλια των ΕΣΠΑ και όχι στην κρατική χρηματοδότηση.

Σήμερα που τα κονδύλια αυτά λήγουν, αντί να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση, μειώνονται οι εκπαιδευτικοί. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διαθέτουμε αναλογικά σχεδόν τα μισά λεφτά από αυτά που ο μέσος όρος της Ευρώπης δίνει στη δημόσια εκπαίδευση”., σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί α/βαθμιας αγωνίζονται για:

Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.

14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.

Καμιά απόλυση αναπληρωτή.

Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.

Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.

“Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. Λάρισας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016 καθώς και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:30 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας”, κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ